Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir skrudinta šonine


amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir šonine, VMGonline receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


2 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.


Reikia:

2 kiaušinių

200 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

1 šaukšto cukraus

250 ml pieno

8–10 riekelių šaltai rūkytos šoninės

Klevų sirupo (patiekti)

1. Atskirkite trynius nuo baltymų, baltymus atidėkite.

2. Į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos ir cukraus, įdėkite trynius ir plona srovele supilkite pieną, nuolatos maišydami šluotele. Tešlą išmaišykite taip, kad nebūtų gumuliukų (jei neišeina, tada perkoškite per sietą).

3. Išplakite baltymus iki standžių putų ir sumaišykite su likusia tešla.

4. Kepkite blynelius sausoje keptuvėje.

5. Šoninės riekeles pakepkite keptuvėje, nusausinkite nuo riebalų pertekliaus popieriniais rankšluosčiais.

6. Patiekite su klevų sirupu arba kitokiu pagardu.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg