ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: gimtadienio „steikas“ su grybais ir sūriu

Pasigaminkite gardų patiekalą, kuris tiks ne tik Jūsų ar draugo gimtadieniui, bet kiekvieną iškylą pavers tikra ir nepamirštama puota!

Įspūdingas, bet nesudėtingas sultingo jautienos kepsnio su grilintais pievagrybiais receptas.

jautienos steikas su grilintais pievagrybiais, Alfo Ivanausko receptas

Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia


Jautienos steikui ir garnyrui pagaminti reikia:

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 gabaliuko imbiero

  • Ryšulėlio kalendros

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 4–5 AUGA ekologiškų Grill pievagrybių

  • 100 g čederio sūrio

  • Purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 cinamono lazdelės

  • 2 žvaigždinių anyžių

  • 3 šaukštų ryžių acto

  • 3 šaukštų sezamų aliejaus

  • 100 ml žuvies padažo

  • 1 šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo „Rib Eye“

  • 4–5 šaukštų KIKKOMAN padažo „Yakitori“

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Šakelės šviežių bazilikų

  1. Česnaką, imbierą, kalendras ir aitriąsias paprikas susmulkinkite. AUGA ekologiškiems Grill pievagrybiams nupjaukite kotelius ir perpjaukite grybus skersai per pusę. Čederio sūrį supjaustykite juostelėmis. Perpjautus pievagrybius apipurkškite alyvuogių aliejumi, pabarstykite juodaisiais pipirais ir gerai sumaišykite.

  2. Į dubenį dėkite medų, česnaką, imbierą, aitriąsias paprikas, cinamono lazdelę, anyžių, pilkite ryžių actą, sezamų aliejų, žuvies padažą, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir viską gerai išmaišykite. Gamintu marinatu padenkite KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos antrekoto didkepsnį be kaulo „Rib Eye“ ir leiskite marinuotis mažiausiai 30 min.

  3. Grybus ir marinuotą jautienos antrekoto didkepsnį kepkite įkaitintoje BIG GREEN EGG kepsninėje po 2–3 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai, kokio kepimo mėsos norite. Jautienai ir grybams beveik iškepus glazūruokite juos KIKKOMAN padažu „Yakitori“, ant grybų dėkite čederio sūrio juosteles ir kepkite uždarytame grilyje apie 30 sekundžių. Jautieną apverskite ir pakartotinai glazūravę kepkite dar 30 sekundžių.

  4. Iškepus mėsai ją uždenkite kepimo folija ir leiskite pastovėti 2–3 min., kad sultys susigertų. Keptą jautienos antrekotą dėkite į lėkštę, šalia dėkite keptus pievagrybius su užkeptu sūriu, papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite.

Skanaus!

naujienlaiškis_vmgonline_alfas ivanauskas (2)