Registracija į provokuojantį kulinarių intrigų meistro, įkvepiančių knygų apie maistą kūrėjo, gourmet turisto, virtuvės šefo Alfo Ivanausko kursą „99 kulinariniai triukai“ jau įsibėgėjusi.
Dažniausi klausimai, kurių sulaukia kurso (ir slapto kulinarinio klubo!) kūrėjas, yra šie: „Kas tas slaptas klubas? “
Klubo nariais tampa žmonės, įsigiję Alfo kulinarinį kursą ir knygą. Jie gauna kvietimą jungtis į klubą, kuriame galės ir toliau bendrauti su Alfu, tobulėti, dalintis idėjomis, naujienomis, pasitarti ir pan.
Kulinarinio kurso temas rasite žemiau šiame straipsnyje.

„Produktų sąrašas recepte leidžia nuspėti, kokio rezultato ir skonių orgazmo galima tikėtis, tačiau patiekalo kerai atsiskleis tik jį gaminančiajam ir ragaujančiajam, todėl, manau, kad pristatydamas kursų temas suteiksiu tik dar daugiau prieskonio ir intrigos slaptam mano kurso klausytojų klubui, t. y. liksiu ištikimas svarbiausios paslapties saugotojas“, - paslaptingai šypsodamasis sako kurso kūrėjas.

Intriguojantis kulinarinis duetas
Priminsime, kad projektas „99 kulinariniai triukai“ ir knyga „Malda skoniui“ (gaunama dovanų įsigijus kulinarinius kursus) – tai tarsi kulinarinė bendruomenė, kuri vienys tik 500 narių.
Kad knyga sukels estetinį malonumą, jos autorius net neabejoja: „Tai nišinė, eksliuzyvinė, riboto leidimo knyga, kurią galima vartyti ir skaityti atsitiktine tvarka; joje - unikalūs interviu apie maistą ir skonį su medikais, mokslininkais, edukologais, psichologais ir net garsiu kunigu – tiesą pasakius, knygą labiau tiktų vadinti kulinarinio meno albumu. Yra ir receptų, bet labai tikiuosi, kad niekas pagal juos negamins. Tiksliau, negamins taip, kaip siūlau aš, bet gamins savaip“.
Neįprastą knygos idėją, o ypač ambiciją išmokti gaminti savaip, drąsiai ir kūrybiškai padės įgyvendinti kulinarinis kursas. „Kiekvienas, įsigijęs šį kulinarinį paketą gaus ne žuvies, o meškerę žuviai pagauti, t. y. jūs niekada daugiau nepatirsite įtampos pamiršę receptą ar kokį ingredientą. Knyga ir 4 val nuotoliniai kursai išmokys jus išgyventi visas kulinarines dramas, įveikti visus kulinarinius iššūkius ir bus neblėstantis įkvėpimo šaltinis“.

KURSO „ 99 KULINARINIAI TRIUKAI" SIUŽETAS:
PRIEŠ PRADEDANT
Esminiai 5 mano triukai:
1. Klaidų taisymas
2. „Parodyk, ko nemoku“
3. Kaip geriau įsiminti?
4. Stresas
5. Nuolat kylantys klausimai
STALO DEKORAS
1. Teisingas serviravimo startas
2. Staltiesė ir servetėlės
3. Indų spalvų paletė
4. Kaip indai gali keisti patiekalo skonį?
5. Kaip neužgriozdinti stalo?
6. Įrankiai ir jų dėliojimo ypatumai
7. Gėlių pasirinkimas ir koloritas
8. Vazos per 1 sek.
9. Svečių įsitraukimas
10. Žvakių ilgiai, formos, spalvos, jų dėliojimas
11. Kas bendro tarp koldūnų ir floristikos?
12. Ką daryti, kai pritrūksta gėlių?
13. Kas be gėlių dekore visuomet išgelbės?
14. Dinozaurai
PATIEKALŲ DEKORAS
1. Sriubos pilstymas
2. Eksperimentas su sriuba
3. Sriubos patiekimo efekto sustiprinimas
4. Duonos patiekimo triukai
5. Kaip serviruoti negražius patiekalus?
6. Iškastruotos daržovės ir vaisiai
7. Skirtingi pjaustymo būdai – skirtingi skoniai
8. Kas čia per lėkštė?
9. Buitiškumo lėkštėje žudynės
10. Triukai, kai neturime tinkamo kiekio lėkščių
11. Paslaptingi indeliai
12. Vietos vagilė
13. Originalus dekoravimas padažu be rankų
14. Džiovinto dekoro triukai
15. Indų „kapsulė“ arba „5 in 1“
KLAIDŲ TAISYMAS
1. Jeigu per sūru
2. Jeigu per rūgštu
3. Jeigu per saldu
4. Jeigu per kartu ar aštru
5. Per mažai ingrediento (-ų)
6. Nėra laiko marinuoti
7. Per tiršta / per skysta sriuba
8. Neveikia orkaitė, o reikia kepti vištą
9. Nesėkmė su pyragu: pridegė arba neišsiima iš formos
10. Per sausas pyragas
11. Neužšalo / nesustingo kremas
12. Picos tešlos triukai
13. Serviruojamų lėkščių ištepimas ir valymas
PRIESKONIAI
1. Kada švieži, kada džiovinti?
2. Žalioji ar paprasta citrina?
3. Petražolės, krapai ir kalendra
4. Šviežių prieskoninių ir žolelių terminis apdorojimas
5. Kada dėti druską į mėsą ir žuvį?
6. Daržovių sūdymo ypatybės
7. Kaip prailginti patiekalų galiojimą?
8. Česnakas. Kada šviežias, kada kepintas?
9. Liofilizuotų uogų / vaisių naudojimas prieskoniuojant
10. Taisyklingas žalėsių saugojimas
11. Kaip rūkyti produktus namų sąlygomis neturint rūkyklos?
12. Marinuotas imbieras
13. Triukai su vanile
PADAŽAI, ALIEJAI, PAGARDAI
1. Padažų kvapai
2. Jo Didenybė Česnakas
3. Aliejai – skonių žudikai
4. Sriubos skonio sodrinimo triukas
5. Kaip padažai gali paversti makaronus neatsivalgomais?
6. Garstyčių transformacijos
7. Krienai su burokėliais – labai nuobodu, pavarom įdomiau?
8. Majonezo gaminimas. O gal geriau jo patobulinimas?
9. Ar aliejus gali nugalėti sviestą?
10. Suteikime kepsniui ar daržovėms „turbo“ skonio jų nemarinuojant
KASDIENINIAI TRIUKAI – skoniai
1. Kaip aš siūlau virti sriubą?
2. Greičiausios sriubos gaminimas
3. Kodėl prie vištienos kepate obuolius?
4. Lašišos tartaro turbinimo triukas
5. Riešutų pasirinkimai
6. „Sushi Nori“ lapų eksperimentai
7. Pjaustymo lentos ypatybės
8. Ką reikia žinoti apie ryžių virimą?
9. Daržovių degustacijos
10. Nevalgau traškučių prie alaus, bet virtuvėje jų visuomet turiu. Kam?
11. Virto kiaušinio skonio triukas
ZERO W
1. Maišelio paslaptis
2. Taisyklingas atliekų panaudojimas sultiniui
3. Sūdytos gėlės
4. Morkų valgymo ypatumai
5. Paruoštukai – laiko taupukai
6. Teisingas žirnelių valgymas
7. Citrusų žievelių eterinių aliejų suaktyvinimas ir išvarymas
8. Neišgertos arbatos virsmas nauju formatu
GREITI DESERTAI
1. Tobulo skonio deserto formulė
2. Prieskoniai ir saldėsiai
3. Vaisiai ir prieskoninių žolelių draugystė
4. Kaip vaisius paversti desertu?
5. Kai nori, bet neturi laiko
6. Želatinos triukas
7. Kaip alkoholinius / nealkoholinius gėrimus paversti desertu?
8. Žinai vieną receptą? Paversk jį dešimt naujų
9. Stulbinantis desertas tik per 15 min. 3D silikoninėje formoje
10. DOVANA – DINARA KASKO. Juodųjų serbentų ir braškių torto autorinis receptas

!!! Dabar kursus ir knygą už specialią kainą galite įsigyti čia.
Įsigijusieji kursą dovanų gaus Alfo kurtą kulinarinį žaidimą, narystę Alfo slaptame klube ir kvietimą į vasario 18-19 d. vyksiantį knygos pristatymą!
Iki susitikimo!