Paviešintos Alfo kurso „99 kulinariniai triukai“ temos!

Registracija į provokuojantį kulinarių intrigų meistro, įkvepiančių knygų apie maistą kūrėjo, gourmet turisto, virtuvės šefo Alfo Ivanausko kursą „99 kulinariniai triukai“ jau įsibėgėjusi.

Dažniausi klausimai, kurių sulaukia kurso (ir slapto kulinarinio klubo!) kūrėjas, yra šie: „Kas tas slaptas klubas? “

Klubo nariais tampa žmonės, įsigiję Alfo kulinarinį kursą ir knygą. Jie gauna kvietimą jungtis į klubą, kuriame galės ir toliau bendrauti su Alfu, tobulėti, dalintis idėjomis, naujienomis, pasitarti ir pan.

Kulinarinio kurso temas rasite žemiau šiame straipsnyje.


Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

„Produktų sąrašas recepte leidžia nuspėti, kokio rezultato ir skonių orgazmo galima tikėtis, tačiau patiekalo kerai atsiskleis tik jį gaminančiajam ir ragaujančiajam, todėl, manau, kad pristatydamas kursų temas suteiksiu tik dar daugiau prieskonio ir intrigos slaptam mano kurso klausytojų klubui, t. y. liksiu ištikimas svarbiausios paslapties saugotojas“, - paslaptingai šypsodamasis sako kurso kūrėjas.


Alfo Ivanausko kulinarinė knyga Malda skoniui
VMG nuotr.

Intriguojantis kulinarinis duetas

Priminsime, kad projektas „99 kulinariniai triukai“ ir knyga „Malda skoniui“ (gaunama dovanų įsigijus kulinarinius kursus) – tai tarsi kulinarinė bendruomenė, kuri vienys tik 500 narių.

Kad knyga sukels estetinį malonumą, jos autorius net neabejoja: „Tai nišinė, eksliuzyvinė, riboto leidimo knyga, kurią galima vartyti ir skaityti atsitiktine tvarka; joje - unikalūs interviu apie maistą ir skonį su medikais, mokslininkais, edukologais, psichologais ir net garsiu kunigu – tiesą pasakius, knygą labiau tiktų vadinti kulinarinio meno albumu. Yra ir receptų, bet labai tikiuosi, kad niekas pagal juos negamins. Tiksliau, negamins taip, kaip siūlau aš, bet gamins savaip“.

Neįprastą knygos idėją, o ypač ambiciją išmokti gaminti savaip, drąsiai ir kūrybiškai padės įgyvendinti kulinarinis kursas. „Kiekvienas, įsigijęs šį kulinarinį paketą gaus ne žuvies, o meškerę žuviai pagauti, t. y. jūs niekada daugiau nepatirsite įtampos pamiršę receptą ar kokį ingredientą. Knyga ir 4 val nuotoliniai kursai išmokys jus išgyventi visas kulinarines dramas, įveikti visus kulinarinius iššūkius ir bus neblėstantis įkvėpimo šaltinis“.


Alfo Ivanausko kulinarinė knyga Malda skoniui
VMG nuotr.

KURSO „ 99 KULINARINIAI TRIUKAI" SIUŽETAS:


PRIEŠ PRADEDANT

Esminiai 5 mano triukai:

1. Klaidų taisymas

2. „Parodyk, ko nemoku“

3. Kaip geriau įsiminti?

4. Stresas

5. Nuolat kylantys klausimai


STALO DEKORAS

1. Teisingas serviravimo startas

2. Staltiesė ir servetėlės

3. Indų spalvų paletė

4. Kaip indai gali keisti patiekalo skonį?

5. Kaip neužgriozdinti stalo?

6. Įrankiai ir jų dėliojimo ypatumai

7. Gėlių pasirinkimas ir koloritas

8. Vazos per 1 sek.

9. Svečių įsitraukimas

10. Žvakių ilgiai, formos, spalvos, jų dėliojimas

11. Kas bendro tarp koldūnų ir floristikos?

12. Ką daryti, kai pritrūksta gėlių?

13. Kas be gėlių dekore visuomet išgelbės?

14. Dinozaurai


PATIEKALŲ DEKORAS

1. Sriubos pilstymas

2. Eksperimentas su sriuba

3. Sriubos patiekimo efekto sustiprinimas

4. Duonos patiekimo triukai

5. Kaip serviruoti negražius patiekalus?

6. Iškastruotos daržovės ir vaisiai

7. Skirtingi pjaustymo būdai – skirtingi skoniai

8. Kas čia per lėkštė?

9. Buitiškumo lėkštėje žudynės

10. Triukai, kai neturime tinkamo kiekio lėkščių

11. Paslaptingi indeliai

12. Vietos vagilė

13. Originalus dekoravimas padažu be rankų

14. Džiovinto dekoro triukai

15. Indų „kapsulė“ arba „5 in 1“


KLAIDŲ TAISYMAS

1. Jeigu per sūru

2. Jeigu per rūgštu

3. Jeigu per saldu

4. Jeigu per kartu ar aštru

5. Per mažai ingrediento (-ų)

6. Nėra laiko marinuoti

7. Per tiršta / per skysta sriuba

8. Neveikia orkaitė, o reikia kepti vištą

9. Nesėkmė su pyragu: pridegė arba neišsiima iš formos

10. Per sausas pyragas

11. Neužšalo / nesustingo kremas

12. Picos tešlos triukai

13. Serviruojamų lėkščių ištepimas ir valymas


PRIESKONIAI

1. Kada švieži, kada džiovinti?

2. Žalioji ar paprasta citrina?

3. Petražolės, krapai ir kalendra

4. Šviežių prieskoninių ir žolelių terminis apdorojimas

5. Kada dėti druską į mėsą ir žuvį?

6. Daržovių sūdymo ypatybės

7. Kaip prailginti patiekalų galiojimą?

8. Česnakas. Kada šviežias, kada kepintas?

9. Liofilizuotų uogų / vaisių naudojimas prieskoniuojant

10. Taisyklingas žalėsių saugojimas

11. Kaip rūkyti produktus namų sąlygomis neturint rūkyklos?

12. Marinuotas imbieras

13. Triukai su vanile


PADAŽAI, ALIEJAI, PAGARDAI

1. Padažų kvapai

2. Jo Didenybė Česnakas

3. Aliejai – skonių žudikai

4. Sriubos skonio sodrinimo triukas

5. Kaip padažai gali paversti makaronus neatsivalgomais?

6. Garstyčių transformacijos

7. Krienai su burokėliais – labai nuobodu, pavarom įdomiau?

8. Majonezo gaminimas. O gal geriau jo patobulinimas?

9. Ar aliejus gali nugalėti sviestą?

10. Suteikime kepsniui ar daržovėms „turbo“ skonio jų nemarinuojant


KASDIENINIAI TRIUKAI – skoniai

1. Kaip aš siūlau virti sriubą?