Alfas pataria, kokie orkaitės triukai padeda gaminti neatsivalgomus patiekalus

Jeigu namuose turite orkaitę, niekada nesijausite vieniši ar nelaimingi. Be to, nesušalsite. Burkitės aplink ją mažais ir didesniais rateliais, gerai užmaišykite tešlą ar marinatą ir ji iškeps jums bilietą į bet kurią svajonę!

Alfas Ivanauskas dalinasi patirtimi ir atkreipia dėmesį, kokius triukus turi daryti šiuolaikinė orkaitė, kad maistas, kurį joje ruošiate būtų tobulas.


„Esu iš tų žmonių, kurie perka orkaitę ne vieniems metams ir man tai yra vienas svarbiausių, o gal net esminis prietaisas virtuvėje. Todėl man svarbu, kad ji atliktų kelias funkcijas, kurios, mano galva, yra būtinos šiuolaikinei orkaitei".

Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

1. Maisto termometras. Nieko nėra blogiau už perkeptą vištieną, žuvį ar mėsos kepsnį. Todėl man labai svarbu, kad orkaitė rodytų ne tik orkaitės temperatūrą, bet turėtų ir maisto termometrą. Vien iš akies nuspręsti, ar mėsa iškepusi, tikrai nepakanka, geriausias šeštasis pojūtis yra maisto termometras.

Tiksliai matuojant patiekalo vidinę temperatūrą, maisto jutiklis praneša, kada paruošiamas kepsnys su krauju, vidutiniškai ar gerai iškeptas. Taip pat galite kaip norite paruošti žuvį ir daržoves. Ši funkcija garantuoja, kad kiekvienąkart gausite puikų rezultatą.

Pasitikrinkite, kokia turi būti žuvies temperatūra, kepto viščiuko temperatūra paspausdami ant nuorodos.


orkaitė, maisto termometras, AEG
VMG nuotr.

2. Garinė orkaitė. Neįsivaizduoju šiuolaikinės orkaitės be reguliuojamos garų funkcijos, kurią gana dažnai naudoju tiesiog norėdmas pašildyti maistą, kepdamas tam tikrą duoną ar net sūrio pyragą, kuris iškepa vientisas ir tiesiog šilkinis. Garuose galima kepti žuvį, vištą, daržoves. Net Kalėdinei baltai mišrainei daržoves aš ne verdu, o kepu orkaitėje garuose. Daržoves supjaustau gabalėliais, garinu, atvėsinu ir sumaišau su majonezo ir tuno padažu. Receptą rasite čia.

Garai pagerina patiekalo skonį, tekstūrą ir spalvą bei išsaugo traškumą patiekalo išorėje.


balta mišrainė, Alfo receptas
VMG nuotr.


3. Greitai įkaistanti. Labai svarbu, kad orkaitė greitai įkaistų, nes kartais pamirštu įjungti ją iš anksto. Pirkdami orkaię būtinai atsižvelkite į šią jos savybę.


4. Ypatingos skardos. Nuostabu, kai orkaitė turi skirtingas skardas, pavyzdžiui, vieną perforuotą, kuri tinka sausainiams kepti, džiovinti, taip pat nepridegančią skardą, į kurią nereikia kloti kepimo popieriaus ar gausiai tepti ją riebalais.

Tobulų sausainių, kurie kepami tokioje skardoje, tikrai neprikeps, receptas yra čia.