Kai negalite apsispręsti, ko norisi labiau: pyrago ar sausainių... Kodėl nepasigaminus abiejų?
Alfas atskleidė, kaip lengvai ir greitai tai galite padaryti gamindami vieną tešlą, kuri pavirs dviem trapiai saldžiais desertais.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PART TURĖTŲ PATIKTI:
Trapių avižinių sausainių arba trapaus pyrago su abrikosais tešlai pagaminti reikia:
4–5 šaukštų DANSUKKER cukraus „Farinas“ (jei mėgstate saldžiau, dėkite 6–7 šaukštus)
Žiupsnelio cinamono
½ pakelio NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“
Keleto šviežio rozmarino lapelių
⅔ stiklinės miltų (kiekį reguliuokite stebėdami tešlos konsistenciją)
Nepilno šaukštelio KOTANYI kepimo miltelių
3–4 šaukštų PAULUNS granolos su cinamonu, obuoliais ir migdolais
1 DOBILAS ekologiško varškės sūrio
⅓ citrinos žievelės
⅓ apelsino žievelės
4–5 šaukštų DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo
1. Į dubenį berkite DANSUKKER cukrų „Farinas“, cinamoną, dėkite kambario temperatūros
NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“, rozmarino lapelių, miltų, KOTANYI kepimo miltelių ir viską rankomis gerai išminkykite. Jei matote, kad trupiniai labai limpa, galite įberti daugiau miltų.
2. Kai trupiniai bus mažiau lipnūs, berkite PAULUNS granolos su cinamonu, obuoliais ir migdolais. Viską išminkykite.
3. Formuokite norimos formos sausainius ir dėkite ant kepimo skardos. Kad nereikėtų naudoti
kepimo popieriaus, skardai uždengti galite panaudoti specialų silikoninį kilimėlį.
4. Jei gaminate pyragą, į formą sudėkite trupinius ir paskleiskite juos taip, kad nesimatytų dugno, suspauskite (sluoksnis neturėtų būti storas). Berkite rankomis trupinto DOBILAS ekologiško varškės sūrio ir viską suspauskite.
5. Patarkuokite citrinos ir apelsino žievelės. Dėkite DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo,
paskleiskite po visą paviršių ir sudėkite likusius trupinius, viską suplokite.
6. Sausainius ir pyragą kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min. Sausainiai keps šiek tiek
trumpiau nei pyragas.
Skanaus.
Comments