top of page

VMG pristato: miksologija paprastai su Justina Butvila-Ruzvelte

Kokteilio pavadinimas pirmą kartą buvo pavartotas 1798 m., tačiau ne paslaptis, kad nuo pirmojo karto, kai šis gėrimas buvo sumaišytas, daug kas pasikeitė.

Miksologija – gal ir ne raketų mokslas, tačiau reikalauja žinių ir įgūdžių, todėl kur kas geriau jos mokytis iš profesionalų. Pristatome jums rubriką „VMG miksologija“, kurioje populiariausių kokteilių ir jų maišymo paslaptimis dalinsis viena geriausių Lietuvos miksologių Justina Butvilaitė-Ruzveltė, 2012 m. pripažinta geriausia Baltijos šalių gėrimų specialiste ir užėmusi 10 vietą pasauliniame miksologų reitinge.

Daugkartinė kokteilių čempionatų nugalėtoja profesionalios miksologės sertifikatus gavo metus dirbdama Dubajaus bare „Okku Dubai“, kuris patenka į geriausių pasaulio barų dešimtuką.

Atsižvelgiant į pasaulines kokteilių tendencijas, Justina vaizdžiai parodys, kaip susiplakti klaisikinį „Mai Tai“ kokteilį, kaip namuose pasiruošti nepamirštamo skonio „Irish Coffee“, pamokys, kaip nustebinti svečius nebanalia mandarinų skonio „Margarita“ ar 20 kitų kokteilių.

Taip pat iš Justinos lūpų galėsite sužinoti, kodėl kokteiliuose naudojamas kiaušinio baltymas ir ką jis suteikia, kaip teisingai paruošti ledą, kada ruošiant kokteilį naudoti sirupą, kada – uogienę, o kada – vaisių tyrę ir dar daug kitų naudingų patarimų.

Naujausi įrašai

bottom of page