top of page

Vieta, kur pajausite tikrąjį Latvijos skonį

Rygoje yra įsikūręs „Valtera“ – pirmasis restoranas Latvijoje, kurio virtuvėje gaminami patiekalai tik iš latviškų produktų. Pienas, daržovės, mėsa, žuvis – visi šie ingredientai atkeliauja iš vietos ūkinių. Meniu keičiasi priklausomai nuo sezono, reaguojant į medžioklės ar žūklės sezono pradžią.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ne tik maistas, bet ir restorano interjeras yra paremtas kaimo idėja. Tiesa, tas paprastumas yra elegantiškas – tikrai nesijausite lyg Rumšiškių muziejuje. Net ir indai yra pagaminti iš latviškos medienos, keramikos ar akmens.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Šefas Valters Zirdziņš juokauja, kad vieninteliai ne latviški produktai jo restorane – druska, pipirai ir kava. Prie maisto galėsite išsirinkti ir latviško vyno ar stipresnių gėrimų.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kainos:

Užkandžiai: 7–14 Eur

Pagrindiniai patiekalai: 9–22 Eur

Desertai: apie 7 Eur

Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page