top of page

Tobulas Cezario salotų padažas: kaip jį gaminti?


Kodėl taip dažnai namuose ruošiame paprastas salotas su vištiena, bet visų mėgstamas Cezario salotas dažniau užsisakome restorane? Nes paruošti Cezario salotų padažą daug kam atrodo tikras iššūkis.


Išbandykite šį receptą ir suprasite, kad pagaminti tobulą padažą Cezario salotoms – lengviau nei lengva. Atkreipkite dėmesį į patarimus.


cezario salotos, cezario salotų padažas, Alfo Ivanausko receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Padažui reikia:

  • 4 ančiuvių aliejuje

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 kiaušinių trynių

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio garstyčių

  • 120 ml rapsų aliejaus

  • kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

  • druskos, juodųjų pipirų


  1. Smulkiai sukapokite ančiuvius ir česnaką, įmaišykite likusius ingredientus, išskyrus aliejų.

  2. Nuolatos plakdami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol padažas taps vientisas ir tvirtos konsistencijos.


Unsplash.com nuotr.

Patarimai:

  1. Didžiausią klaidą pradedantieji šefai daro iškart supylę visą aliejų į susmulkintus ingredientus ir tik tada nutarę masę plakti. Blogai – padažas išeis susisluoksniavęs, riebalai plaukios paviršiuje, ingredientai – apačioje, atrodys neskaniai ir bus neskanu. Aliejų reikia pilti plona srovele po truputį ir plakti.

  2. Tai – klasikinis padažas, kurio sudėtis daugelyje šaltinių pateikiama ta pati ar tik vos pakoreguota. Taigi, gaminant Cezario salotų padažą, patarčiau tiksliai laikytis recepto nurodymų, eksperimentams su papildomais ingredientais čia – ne vieta. Arba tai jau nebebus Cezario salotų padažas.

  3. Jei sumanysite vietoje neutralaus skonio aliejaus pilti tik alyvuogių, turėkite omenyje, kad jis gali turėti intensyvų skonį, kurį ne visi mėgsta, ir tai turės įtakos galutiniam padažo skoniui. Galite daryti taip: pilti 30 proc. alyvuogių aliejaus ir 70 proc. neutralaus skonio aliejaus


Klasikinį Cezario salotų receptą rasite ČIA:


Naujausi įrašai

bottom of page