AŠ Ikona vmgonline

„Atia" nevykusioms Cezario salotų interpretacijoms: klasikinis receptas!



Cezario salotas drąsiai tituluojame vienomis populiariausių visame pasaulyje ir nesumeluosime sakydami, kad jas galima rasti daugelio restoranų meniu. Tiesa, užsisakius Cezario salotų, tikrų šio patiekalo gerbėjų neretai laukia nusivylimas dėl autentiškumo neatspindinčių ingredientų ar padažo. Kad daugiau to patirti netektų, siūlome iniciatyvos imtis patiems: pasiraitokite rankoves ir išmėginkite šį klasikinių Cezario salotų receptą.


Cezario salotos

  • Jums reikės:

  • 1 didelės arba 2 nedidelių gūžių romaninių salotų

  • 50 g sūrio „Džiugas“

  • 50 g baltos duonos skrebučių

  • Padažui:

  • 1 kiaušinio

  • 4 ančiuvių

  • 30 g aliejaus

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g tarkuoto sūrio „Džiugas“

  • 1–2 šaukštų majonezo (arba pagal skonį)

  1. Nuplaukite salotų lapus ir suplėšykite stambesniais gabalėliais.

  2. Padažui skirtą kiaušinį įdėkite į verdantį vandenį ir virkite 2 min. Sudėkite visą kiaušinį į elektrinio trintuvo indą.

  3. Visus likusius padažui skirtus produktus, išskyrus majonezą, sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Įdėkite 1–2 šaukštus majonezo.

  4. Lėkštėje sudėkite salotų lapus, užpilkite padažu. Ant viršaus suberkite duonos skrebučius ir užberkite tarkuoto sūrio.

Duonos skrebučiai (galite naudoti jau gatavus arba pasigaminti patys):

4–5 riekelių baltos duonos, aliejaus pašlakstyti skrebučiams, žiupsnelio Provanso žolelių

  1. Duonos riekeles suplėšykite nevienodo dydžio gabaliukais, sudėkite į skardą. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis.

  2. Paskrudinkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 6–8 min.

#Cezariosalotos #klasikinėscezariosalotos #klasikiniųcezariosalotųreceptas

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg