Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Sultingas naminis netikras „zuikis“



Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA


4–5 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 60 min.



Reikia:

  • 300 g valyto moliūgo

  • 1 kg vištienos arba kalakutienos

  • 180 g grybų

  • 3 skiltelių česnako

  • 2 vidutinių svogūnų

  • Vieno kiaušinio

  • 1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio

  • 1 šaukštelio saldžios/parūkytos paprikos

  • Druskos

  • Pipirų mišinio

  • Aliejaus patepimui


1. Į virtuvinį kombainą dėkite pjaustytą mėsą, česnaką, prieskonius, papriką, druską ir į kelias dalis perpjautus svogūnus. Viską sumaišykite iki vientisos masės.

2. Sutarkuokite per burokinę tarką moliūgą. Supjaustykite grybus vidutiniais gabaliukais.

3. Į vieną indą sudėkite faršą, moliūgus, kiaušinį ir grybus, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.

4. Kepimo formą (duonos formos) išklokite kepimo popieriumi, ją apšlakstykite aliejumi. Išdėkite faršą į formą. Apšlakstykite viršų aliejumi ir paskirstykite.

5. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite valandą 170 laipsnių temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija.



ALFO PATARIMAI:

· Vietoje moliūgo galite naudoti cukiniją.

· Galite naudoti pievagrybius, baltuosius pievagrybius ar miško grybus. Grybus prieš naudojant galite pakepinti.

· Svarbu išlaikyti santykį: viena dalis mėsos, viena trečioji dalies daržovių, nes kitaip patiekalas bus labai minkštas.

· Formoje kepamas „zuikis“ išliks sultingesnis, nes neišbėgs sultys.

· Galite kepti ir keksiuko formelėse.


Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg