top of page

Savaitgalis pagal Mindaugą Papinigį

Būtinas savaitgalio ritualas. Mano būtinas šeštadienio ritualas – pamiegoti iki 11 val. Norisi išjungti žadintuvą ir leisti sau pailsėti. Kitaip tai – ne savaitgalis. Ką veikiu po to, priklauso nuo nuotaikos. Tarkim, tai būna pusryčiai mieste.

Savaitgalio pusryčiai mieste ir namuose. Namuose pusryčiauju retai ir apskritai nemėgstu jų gaminti. Dažniau renkuosi sau malonią draugiją ir važiuoju į miestą. Paskutinį kartą pusryčiavau „La Cave Bistro“. Valgiau kiaulienos kepsnelį su daržovėmis. Mano pusryčiai valgomi pietų metu ir kuo jie yra riebesni, tuo geriau. Man labai patinka sriubos. Jas galiu valgyti ir pusryčiams. Jeigu tik pavyksta paragauti ukrainietiškų barščių, visada juos renkuosi.

Naujausias gurmaniškas atradimas. Šis atradimas visai nesenas. Kaip yra gaminama košė iš bulvių, taip mano brolis ją gamina iš burokėlių. Labai skanu! Tokia burokėlių piurė prie mėsos.

Mėgstama vieta mieste. Kadangi man patinka barščiai, o šalia manęs Šiaurės miestelyje yra „Forto dvaras“, kur galima jų rasti, ten ir einu. Per savaitę užeinu bent porą kartų.

Paskutinei vakarienei pasirinkčiau… …kiaulienos šašlyką su svogūniukais, lavašu ir kokiu nors skaniu padažu.

Naujausi įrašai

bottom of page