top of page

Savaitgalis ir Kūčios pagal Gabrielę Martirosianaitę

Būtinas šeštadienio ritualas. Ilgai miegoti ir valgyti skanius pusryčius.

Savaitgalio pusryčiai. Šeštadieniais ir sekmadieniais mėgstu pusryčiauti mieste, nes tuomet pasijaučia šventinė, savaitgalio nuotaika, kartu tai – ir pramoga. Tradiciškai renkuosi omletą, Benedikto kiaušinius ar grikius. Vilniuje pusryčiauju įvairiose vietose, stengiuosi atrasti, kur skaniausi pusryčiai. Kol kas labiausiai įsiminė restoranas „Stebuklai“.

Naujausias gurmaniškas atradimas. Pastaruoju metu mano maisto racione padaugėjo žuvies. Ypač tuno. Mėgstu lengvai keptą tuno steiką.

Naujausia pamėgta vieta Vilniuje. Išlieku ištikima toms pačioms vietoms, skaniausia vieta man – „Briusly“.

Būtini patiekalai ant Kūčių stalo. Neįsivaizduoju Kūčių stalo be dvylikos patiekalų. Mano šeimoje yra laikomasi tradicijų, mes visuomet skaičiuojame, kiek yra patiekalų. Būtinai turi būti mamos keptų kūčiukų ir kisielius. Svarbiausia, kad būtų ne mažiau nei dvylika patiekalų. Neseniai įvedėme tradiciją, kad kiekvienas šeimos narys pagamintų tiek patiekalų, kad ant stalo sugultų dvylika valgių. Mūsų yra keturi, tai kiekvienas turi pagaminti po tris patiekalus. Susitariame, kas ką gamina, ir kartais sugalvojame ką nors naujo. Pavyzdžiui, praėjusiais metais buvo krevečių patiekalas, kuris iki tol mums nebuvo įprastas.

Patiekalai, kuriuos gaminu Kūčioms. Visada ieškau kažkokių naujų skonių, bet kartu atitinkančių mūsų tradicijas. Pastarąjį kartą gaminau krevetes su mangais.

Naujausi įrašai

bottom of page