top of page

Savaitgalio pietums – skrudinti ančiukų petukai aviečių padaže su obuolių ir salierų salotomis

Nesudėtingas patiekalas svarbiems pietums ar vakarienei. Avietėmis kvepiantys ančiukų petukai su gaiviomis obuolių ir salierų salotomis.

skrudinti ančiukų petukai aviečių padaže, Alfo receptas

Skrudintiems ančiukų petukams aviečių padaže reikia:

  • 800 g „Lapino puota“ antienos petukų (Vienoje pakuotėje 500 g)

  • 150 g barbekiu padažo

  • 150 g aviečių uogienės

  • 3 obuolių

  • 5 saliero stiebų

  • 5 morkų

  • 20 g kalendrų

  • 10 g obuolių acto

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • druskos, pipirų

  1. Barbekiu padažą sumaišykite su aviečių uogiene. Trečdalį kiekio pasilikite, o likusiu padažu ištrinkite antienos petukus, kad tolygiai pasidengtų.

  2. Pabarstykite druska, pipirais ir kepkite iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Pabaigoje galite padidinti kaitrą ir apskrudinti.

  3. Obuolius, nuluptas morkas ir salierą supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su kapotomis kalendromis, alyvuogių aliejumi, actu, druska ir pipirais.

  4. Keptus petukus serviruokite su padažu, kurį atidėjote, ir salotomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page