Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Saldiems pusryčiams: veganiška bananų duona


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 45–50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 4 prinokusių bananų

  • 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių

  • 80 ml aliejaus

  • 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 150 g speltų miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g juodojo šokolado


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite keksinę pailgą formą (10x30 cm).

  2. Bananus sutrinkite šakute. Gali likti ir didesnių gabaliukų. Supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. Viską išmaišykite.

  3. Sumaišykite kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.

  4. Sumaišykite kartu sausus ir skystus ingredientus. Sukrėskite tešlą į formą.

  5. Šokoladą sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite. Smulkintu šokoladu pabarstykite pyrago viršų.

  6. Kepkite apie 45 min. Patikrinkite, ar iškepė, plonu mediniu iešmeliu. Kepkite, kol iešmelis bus sausas ir neaplipęs tešla.

  7. Išimkite pyragą, 5–10 min. aušinkite formoje, o po to išimkite ant grotelių.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg