top of page

Bananų duona – universaliausias duonos pyragas pasaulyje + veganiškas receptas


Ji tinka ir gurkšnojant popiečio arbatą, ir pusryčiams prie kavos. Taip pat iškylai į gamtą ir vietoj energijos batonėlio pasportavus. Be to, tai puikus būdas suvartoti jau gerokai pernokusius bananus ir taip sumažinti maisto švaistymą.


Kas ji labiau – duona ar pyragas? Atsakymo turbūt nerasime. Bananų duonos receptų yra ne vienas ir net ne keli šimtai. Tinklaraščio www.plantasticblondie.com autorė Aistė siūlo išsikepti veganiškos bananų duonos, kuri niekuo nenusileidžia savo įprastoms pirmtakėms.



Reikia:

  • 3 vidutinio dydžio prinokę bananai

  • 1/2 puodelio augalinio pieno (migdolų, sojos ar kokoso)

  • 1/2 puodelio kokosų cukraus

  • 1/2 puodelio žemės riešutų sviesto

  • 1 1/2 puodelio grikių miltų

  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

  • 0,5 šaukštelio kepimo sodos

  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Jei naudojate silikoninę kepimo formą, popieriaus nereikia.

  2. Sutrinkite bananus dubenyje šakute. Įpilkite augalinio pieno, kokosų cukraus, žemės riešutų sviesto, vanilės ekstrakto ir gerai išmaišykite.

  3. Suberkite miltus po ½ puodelio vienu metu vis pamaišydami. Įdėkite kepimo miltelius ir sodą, gerai išmaišykite. Bananų duonos masę supilkite į kepimo formą ir kepkite 40 min. Po 40 min. sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 10–15 min.


Skanaus!



Tekstas ir nuotraukos Aistės Aužbikavičiūtės ( instagramo profilis yra ČIA): „Aš naudoju 23x13 cm kepimo formą. Priklausomai nuo jos dydžio, duona gali būti žemesnė arba aukštesnė, tai lemia, kaip ilgai ją kepti: žemesnę – trumpiau, aukštesnę – ilgiau.

Duoną galite paskaninti juodojo šokolado gabaliukais ar džiovintais vaisiais, pvz. razinomis, abrikosais ar spanguolėmis."


Naujausi įrašai

bottom of page