top of page

Purūs minkšti plikyti sausainiai




Reikia:

  • 125 g sviesto

  • 125 ml vandens

  • 125 ml pieno

  • Žiupsnelio druskos 2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA vanilinio cukraus

  • 250 g miltų

  • 5 kiaušiniai

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)

  1. Sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą.

  2. Vandenį, pieną, druską, cukrų ir SANTA MARIA vanilinį cukrų užvirinkite su sviestu. Į verdantį skystį suberkite miltus ir intensyviai maišykite, kol susidarys vientisa tešla. Nukaiskite, tešlą perdėkite į kitą indą kad greičiau atvėstų. Tešlą kelias minutes vėsinkite ir perkelkite į plaktuvo indą arba dubenį.

  3. Šakute suplakite kiaušinius kartu ir po truputį pilkite juos į tešlą nuolatos maišydami. Maišyti geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsukimais, svarbu neplakti. Naudokite „irklo“ tipo plakiklį.

  4. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Nedidelius sausainukus spauskite per maišelį.

  5. Sausainius kepkite apie 20 min. 200 °C karštumo orkaitėje.

  6. Iškepusius sausainius pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.



ALFO PATARIMAI

  • Spauskite gaminius dideliu atstumu vieną nuo kito, nes plikyti kepiniai labai smarkiai kyla. Jei neturite konditerinio maišelio, galite tešlą dėti šaukštais arba susukite tūtelę iš kepimo popieriaus.

  • Jeigu planuojate kepti užkandinius plikytinukus, galite juos pabarstyti tarkuotu sūriu.

  • Neatidarinėkite orkaitės durelių, kai kepate. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page