Visus plovų mėgėjus Alfas nustebins receptu, kurį paruošite labai greitai ir nereikės daug
laiko praleisti virtuvėje, o skonis bus nepakartojamas.
Video receptą žiūrėkite čia
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Plovui pagaminti reikia:
200 g OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
2–3 svogūnų
2–3 morkų
1 saujos česnako skiltelių + 2 galvų česnako
340 g LAPINO PUOTA šviežios ančių kulšelių mėsos
Žiupsnelio KOTANYI malto kumino
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
500 g GRALLA ryžių „Basmati“
1 saujelės džiovintų abrikosų
1 saujelės ožerškio uogų
750 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio
1 saujos kalendrų
1. ZYLE ketaus puode įkaitinkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejų.
2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas juostelėmis.
3. Į įkaitintą aliejų sudėkite česnako skilteles ir pakepinkite 1–2 min., jas išimkite.
4. Į aliejų sudėkite LAPINO PUOTA šviežią ančių kulšelių mėsą ir apskrudinkite iš visų
pusių.
5. Pagardinkite KOTANYI prieskoniais, sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas.
6. Suberkite GRALLA ryžius „Basmati“.
7. Džiovintus abrikosus pasmulkinkite ir dėkite į puodą (ant ryžių) kartu su ožerškio
uogomis.
8. Česnako galvas perpjaukite pusiau ir taip pat sudėkite ant ryžių.
9. Užpilkite SUKČIUS natūraliu vištienos sultiniu, užvirkite ir uždenkite dangčiu.
10. Dėkite puodą į 150 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min.
11. Išsitroškinus plovui, puodą iš orkaitės ištraukite ir palaikykite dar apie 10 min.
12. Plovą dėkite į lėkštę ir pagardinkite kalendromis.
Gardžių atradimų.
Comments