AŠ Ikona vmgonline

Mėsos duona (meatloaf) pagal Pete Evansą



6–8 asm.

Gaminimas 1 val.

Kepimas 1 val.


Reikia:

  • 8–10 riekelių šaltai rūkytos šoninės

  • 1 tarkuotos morkos 2 smulkiai supjaustytų saliero stiebų 1 didelio smulkiai supjaustyto svogūno 2 smulkintų skiltelių česnako 2 šaukštų kokosų aliejaus

  • 800 g smulkintos jautienos 4 šaukštų migdolų miltų arba maltų avižinių dribsnių ½ smulkiai supjaustytos cukinijos Nedidelio ryšelio petražolių 1 šaukšto Himalajų arba jūros druskos Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 4 šaukštų pomidorų padažo

  • 1 šaukšto rūkytos paprikos 1 šaukšto medaus

  • 1 šaukšto obuolių acto


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Kepimo formą išklokite šoninės riekelėmis.

  2. Į keptuvę sudėkite smulkintas daržoves, išskyrus cukiniją, pusę kokosų aliejaus kiekio ir kepkite 5–8 min., kad lengvai suminkštėtų. Atvėsinkite.

  3. Dubenyje sumaišykite mėsą, likusį kokosų aliejų, avižinius dribsnius arba migdolų miltus, cukiniją, smulkintas petražoles ir keptas daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į paruoštą formą.

  4. Kepkite apie 40 min., išimkite, nupilkite skystį ir labai atsargiai išverskite ant kitos kepimo skardos.

  5. Sumaišykite pomidorų padažą, rūkytą papriką, medų ir obuolių actą.

  6. Gautu mišiniu patepkite mėsos duonos viršų ir šaukite į orkaitę. Kepkite dar apie 15 min., kas kelias minutes patepdami mėsos duoną susidariusiu glajumi. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg