AŠ Ikona vmgonline

Labai greitai namuose rauginti agurkai, obuoliai ir kaliaropės



Reikia:

3 KIETAVIŠKIŲ trumpavaisių agurkų

Ryšelio mėtų

1 kaliaropės

1 obuolio

3 skiltelių česnako

Nuvalytos imbiero šaknies (maždaug tiek, kiek česnako)

2–3 SANTA MARIA gvazdikėlių

1 šaukšto SANTA MARIA akmens druskos

1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

1. KIETAVIŠKIŲ trumpavaisius agurkus užmerkite šaltame vandenyje su mėtomis.

2. Kaliaropę ir agurkus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais – pailgomis lazdelėmis – kad būtų patogu paimti į ranką.

3. Obuolio nelupkite – tiesiog supjaustykite storokomis skiltelėmis.

4. Kaliaropę, agurkus ir obuolį sudėkite į maišelį su „zip“ užtrauktuku.

5. Supjaustykite česnaką riekelėmis, pasmulkinkite imbierą, plonai supjaustykite mėtas. Suberkite viską į maišelį, peiliu pasmulkinkite SANTA MARIA gvazdikėlius, suberkite juos į maišelį, taip pat suberkite SANTA MARIA akmens druską, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“. Uždarykite maišelį ir palikite jį šaldytuve ne trumpiau nei 12 val.

6. Kartkartėmis maišelį pakratykite.



ALFO PATARIMAI:

Svarbu vienodas rauginamų produktų dydis.

Dėl aštrumo galite įdėti aitriosios paprikos.

Puikiai tiks morkos, ridikėliai, kriaušės.

Vasarą, kai bus šviežių krapų – naudokite rauginimui krapus.

Gvazdikėlius galite pakeisti kalendra.

Jeigu norite pasigardžiuoti daržovėmis greičiau – palikite maišelį kambario temperatūroje.

Eksperimentuokite ir kurkite savo derinius!



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg