top of page

Koks vaisius buvo pirmiausia suvalgytas Mėnulyje ir kiti keisti faktai apie maistą

Maistas ir įvairūs produktai atrodo tokie įprasti, kol kažkas ima ir atskleidžia apie juos keistų, juokingų ar net bauginančių faktų. Bet ar tikrai žinote, kokios spalvos anksčiau buvo kokakola, arba kuris vaisius buvo pirmiausia suvalgytas Mėnulyje?


spragesiai

KROSNELĖ. Pirmasis patiekalas, kurį žmonės bandė šildyti mikrobangų krosnelėje, yra spraginti kukurūzai. Antrasis buvo kiaušinis, kuris sprogo ir aptaškė krosnelės veikimą testavusio asmens veidą. Gerai, kad kiaušinis pripažįstamas puikia maitinančia veido kauke.

SMALIŽIAI PASIDARBAVO. Jei per metus parduodamus „Nutella“ riešutų sviesto stiklainius imtume dėlioti ant didžiosios Kinų sienos, jie ją padengtų net aštuoniomis eilėmis.

SPALVOS. Sunku patikėti, bet iš pradžių „Coca-Cola“ buvo žalia. Dar sunkiau įsisąmoninti faktą, kad greitojo maisto restoranai į savo patiekalus deda geltoną, raudoną ir oranžinę spalvas, nes jos skatina alkį.

GERIAU UŽ KAVĄ. Obuoliai gali ryte pažadinti geriau nei kava dėl juose esančio aukšto fruktozės lygio. Maža to, obuolių „mama“ obelis taip pat, kaip ir vyšnios medis, priklauso tai pačiai erškėtinių („Rosaceae“), šeimai, kaip ir rožės.


Mėsainis su vištiena

ĮVAIROVĖ. Viename greitojo maisto užkandinės pagamintame mėsainyje, pasirodo, gali būti net 100 skirtingų karvių mėsos! Taigi, beveik galėtume tokį paskubomis prie televizoriaus sukirstą skanėstą vadinti degustacine vakariene.

KEISTA EROTIKA. Vištienos sultinys, kuris mums dabar asocijuojasi su sveikimu nuo skrandžio ligų, viduramžiais buvo laikoma afrodiziaku.

VALGOMA-NEVALGOMA. Žemės riešutai įeina į dinamito sudėtį. Iš šių riešutų aliejaus gaminamas glicerinas, iš jo – dinamitui reikalingas nitroglicerinas. O štai karnaubo vaškas, išgaunamas iš Brazilijoje augančių palmių, neretai figūruoja ir automobilių vaške, ir saldainių guminukų sudėtyse.

PIRMŪNAI. Pirmasis produktas, kuriam buvo panaudotas brūkšninis kodas, buvo „Wrigleys“ kramtomoji guma „Juicy Fruit“. O pirmasis vaisius, valgytas Mėnulyje, – konservuoti persikai.

GROŽIO ŽUDIKAS. Tikri perlai tirpsta acte! Todėl vakarienės metu perlo vėrinius laikykite kuo toliau nuo salotų, gardintų actu.

BE SAIKO. Per savo gyvenimą žmogus suvalgo maždaug 40 tonų maisto. Bet tai – gražioji dalis. Liūdnoji – kad beveik pusė viso pasaulyje pagaminamo maisto sugenda arba yra išmetama.

Naujausi įrašai

bottom of page