4 asm.
Užtepėlei pagaminti reikia:
4 raudonų paprikų
3 didelių svogūnų
1 šaukšto sviesto arba aliejaus
200 g šaltai rūkytų vaivorykštinių upėtakių filė
1 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
žiupsnelio druskos
žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
duonos lazdelių („grissini“)
1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Atvėsinkite ir nulupkite odeles.
2. Svogūnus supjaustykite stambiais pusžiedžiais ir apkepkite su sviestu ir šlakeliu aliejaus.
3. Maisto smulkintuvu sutrinkite keptas paprikas, svogūnus ir upėtakių filė. Pagardinkite druska, pipirais ir patiekite su duonos lazdelėmis.
Skanaus!