Keptų obuolių ir maskarponės pyragas
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Keptų obuolių ir maskarponės pyragas


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


8–10 asm.


Reikia:

  • 6 vid. dydžio obuolių

  • 1 šaukšt. cinamono

  • 1 apelsino žievelių

  • 250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos 

  • 80 g cukraus

  • 200 ml plakamosios grietinėlės

  • 250 g maskarponės


  1. Obuolius kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite. Obuolių minkštimą sumaišykite su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.

  2. Iš atitirpintos sluoksniuotos tešlos suformuokite tris norimo dydžio lakštus, suvilgykite vandeniu ir apibarstykite šaukštu cukraus. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–15 min. Lakštus atvėsinkite ir perpjaukite išilgai pusiau.

  3. Grietinėlę išplakite su likusiu cukrumi, sudekite maskarponę ir paruoštus obuolius. Gerai išmaišykite ir mase pertepkite lakštus. 

  4. Laikykite šaltai 2–3 val.


Skanaus!


Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg