ŠLAPIAS MORKŲ PYRAGAS SU MASKARPONĖS KREMU (Receptas)
- eglerace
- 2024-02-29
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 10-31
Greitai pagaminamas, skanus, minkštas ir labai drėgnas pyragas, kurį mėgsta praktiškai visi naminių pyragų mėgėjai. Šis apelsinais ir kardamonais kvepiantis, maskarponės kremu apteptas morkų pyragas paprastą dieną pavers maža skonio švente.

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 1.5 val.
Morkų pyragui su maskarponės kremu pagaminti reikia:
5 kiaušinių
130 g miltų
220 g migdolų miltų
1 šaukšto kepimo miltelių
1 šaukštelio malto cinamono
½ šaukštelio malto kardamono
3–4 didelių morkų
1 apelsino
280 g cukraus
2–3 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
150 ml kavos
400 g maskarponės
50 g grietinėlės 36 % rieb.
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio vanilinio cukraus
3–4 šaukštų cukraus miltelių
50 g GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“
Keleto mėtų lapelių (papuošimui)
Keleto apelsino žievelės juostelių (papuošimui)
Trynius atskirkite nuo baltymų.
Miltus maišykite su migdolų miltais, kepimo milteliais, cinamonu ir kardamonu.
Morkas sutarkuokite smulkia tarka, apelsinui nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
Trynius išplakite kartu su cukrumi iki purios masės ir įmaišykite morkas, sudėkite miltų mišinį ir pagardinkite ypač grynu alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite.
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžios masės ir per 2–3 kartus įmaišykite į pyrago tešlą.
Tešlą sudėkite į miltais apibarstytą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 175 °C apie 1 val.
Iškepto pyrago paviršių subadykite šakute ir užpilkite kava.
Į trintuvo indą sudėkite maskarponės sūrį, grietinėlę, tarkuotą citrinos žievelę, vanilinį cukrų, cukraus miltelius ir išplakite iki standaus kremo.
Ant pyrago tepkite ½ kremo, sudėkite laužytus GAIDELIS pusrytainius su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“, tuomet tepkite likusį kremą.
Papuoškite mėtų lapeliais ir apelsino žievelės juostelėmis.
Gardžių atradimų.


























