top of page

ŠLAPIAS MORKŲ PYRAGAS SU MASKARPONĖS KREMU (Receptas)

Greitai pagaminamas, skanus, minkštas ir labai drėgnas pyragas, kurį mėgsta praktiškai visi naminių pyragų mėgėjai. Šis apelsinais ir kardamonais kvepiantis, maskarponės kremu apteptas morkų pyragas paprastą dieną pavers maža skonio švente. 


ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


morkų pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.


 

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia


 

6–8 asm.

Gaminimo laikas: apie 1.5 val.


Morkų pyragui su maskarponės kremu pagaminti reikia:

  • 5 kiaušinių

  • 130 g miltų

  • 220 g migdolų miltų

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio malto cinamono

  • ½ šaukštelio malto kardamono

  • 3–4 didelių morkų

  • 1 apelsino

  • 280 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2–3 šaukštų BASSO ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 150 ml NESPRESSO kavos „Fortado decaffeinato“

  • 400 g maskarponės 

  • 50 g grietinėlės 36 % rieb.

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio KOTANYI vanilinio cukraus

  • 3–4 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 50 g GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“

  • Keleto mėtų lapelių (papuošimui)

  • Keleto apelsino žievelės juostelių (papuošimui)

  1. Trynius atskirkite nuo baltymų.

  2. Miltus maišykite su migdolų miltais, kepimo milteliais, cinamonu ir kardamonu.

  3. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, apelsinui nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.

  4. Trynius išplakite kartu su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki purios masės ir įmaišykite morkas, sudėkite miltų mišinį ir pagardinkite BASSO ypač grynu alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite. 

  5. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžios masės ir per 2–3 kartus įmaišykite į pyrago tešlą.

  6. Tešlą sudėkite į miltais apibarstytą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 175 °C apie 1 val.

  7. Iškepto pyrago paviršių subadykite šakute ir užpilkite NESPRESSO kava „Fortado decaffeinato“.

  8. Į trintuvo indą sudėkite maskarponės sūrį, grietinėlę, tarkuotą citrinos žievelę, KOTANYI vanilinį cukrų, DANSUKKER cukraus miltelius ir išplakite iki standaus kremo.

  9. Ant pyrago tepkite ½ kremo, sudėkite laužytus GAIDELIS pusrytainius su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“, tuomet tepkite likusį kremą.

  10. Papuoškite mėtų lapeliais ir apelsino žievelės juostelėmis. 



Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page