top of page

Karamelinės cinamoninės bandelės



Reikia:

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukšto SANTA MARIA malto cinamono

  • ½ šaukštelio SANTA MARIA vanilinio cukraus

  • 50 ml romo

  • Citrinos žievelės

  • 1 lakšto mielinės sluoksniuotos tešlos* (~250 g)

  • Kiaušinio (patepti)

1. Dubenėlyje sumaišykite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, SANTA MARIA maltą cinamoną, SANTA MARIA vanilinį cukrų ir romą. Užtarkuokite truputį citrinos žievelės. Viską išmaišykite.

2. Tešlą plonai pakočiokite – storis apie 3–4 mm. Supjaustykite į lygias ilgas 6 juostas. Tris juostas pabarstykite didesne dalimi cukraus ir cinamono mišinio. Vieną juostą uždenkite nebarstyta, ant viršaus pabarstykite cukraus ir cinamono įdaro ir suvyniokite. Gautą ritinėlį perpjaukite per pusę taip, kad gautųsi 2 apskritos bandelės. Tą patį padarykite su likusiomis tešlos juostomis.

3. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, šiek tiek jas praskleiskite, kad besikepant turėtų, kur skleistis.

4. Į indelį, kur buvo įdaras, įmuškite kiaušinį, paplakite ir plakiniu patepkite bandeles. Šaukite į iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 20 min.



ALFO PATARIMAI:

· Jeigu turite mielinę tešlą lapeliais, pakočiokite juos į ilgį, kad išeitų kuo ilgesnės juostos. Tuomet reikės jungti kelias juostas ir į ilgį. Taip pat galite šias bandeles pagaminti ir iš sluoksniuotos bemielės tešlos.

· Nekeiskite barstomo įdaro skystu, pvz., medumi arba sirupu – nesugaudysite sluoksnių, nes jie slidinės.

· Citrinos žievelės sluoksnis turi būti plonas, geltonas, be baltojo. Baltoji žievelės dalis suteikia kartumo.

· Skardą būtinai užklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu, priešingu atveju bandelės prilips prie skardos.

· Tešla turi būti plona arba, jei tokios parduotuvėje nėra, tuomet plonai iškočiota.

· Bandelės skaniausios tą pačią dieną.

· Nevalgykite bandelių ką tik ištrauktų iš orkaitės – galima nusideginti. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page