Kartais iki pilnos laimės trūksta tik tobulo didkepsnio. Tokį šio sekmadienio „Kulinarinio detektyvo“ laidoje ruošė vienas laidos vedėjų, VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas. Išmėginkite ir jūs! Sviestu pagardintas didkepsnis bus dar skanesnis su brokoliais, alsuojančiais azijietiškomis natomis.
„Т Bone“ su sviestu ir brokoliais
Jums reikės:
1 „KITCHEN ME T Bone“
TERRA CRETA aliejaus (kepti)
Druskos, pipirų
„Šalotinių“ svogūnų
Brokolių
Imbiero šaknies
Česnakų
Sojų padažo
Sezamų aliejaus
Sviestui:
Minkšto sviesto
Sojų padažo
Skrudintų sezamų
„T Bone“ apkepkite ant labai stipriai įkaitintos keptuvės po 1–1,5 min. iš kiekvienos pusės.
Sudėkite į skardelę ant supjaustytų „šalotinių“ svogūnų, šaukite į orkaitę (195 °C), kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 54 °C.
Išimkite ir palikite „pailsėti“.
Brokolius suskirstykite smulkiais žiedynais. Keptuvėje apkepkite česnakus, imbierus. Suberkite brokolius, apkepkite, įpilkite sojų padažo, sezamų aliejaus. Viską išmaišykite.
Minkštą sviestą išplakite su sojų padažu, suberkite skrudintus sezamus ir išmaišykite.
Gaminimo procesą galite pamatyti ČIA.