top of page

Jaunasis šefas Aurimas Petrikas dalijasi nuodėmingai skanių „brioche“ bandelių su paprika receptu

Aurimui Petrikui tik 23 metai, bet jis jau svajoja ir apie receptų knygą, ir apie savo kepyklėlę. Susipažinkite su juo ir atraskite nuodėmingai skanių „brioche“ bandelių su paprika receptą šiame straipsnyje!


VMGonline

Kaip gimė Jūsų tinklaraščio SkanumynasGardumynas idėja?

Visada mėgau dalintis nuotraukomis socialinėse erdvėse, bet apie jų kokybę per daug negalvodavau, visi, kas pamatydavo būdavo iš artimos aplinkos. Tačiau nusipirkęs fotoaparatą už Amerikoje uždirbtus pinigus, pasakiau sau, kad fotografuosiu atkreipdamas dėmesį į kiekvieną detalę.


Iš pradžių pradėjau kelti nuotraukas su trumpu aprašymu ar mintimis. Tada palaipsniui prasidėjo ir receptų dalinimasis. Receptus keliu jau virš metų. Ateities planų įvairiausių, bet negaliu visų išduoti. Tik mažą mažą trupinėlį paslapties – knyga.


Esate gan jaunas šefas. Kaip atradote aistrą virtuvei?

Man 23 metai. Virtuve susidomėjau vaikystėje 12-13 metų. Šiuo metu dirbu Mesje Skonis Kaune, prancūziškoje blyninėje. Labai norėčiau atsidaryti savo kepyklėlę, kurioje būtų kepama Meilė, bet apie tai tyliai svajoju ir nenoriu daug išpasakoti.


VMGonline

O kaip sekasi išbūti karantino laikotarpį?

Maisto ateičiai daug nepirkau. Nesu iš tų žmonių, kurie perka atsargai. Dažniausiai maistą perku keliom dienom arba daugiausiai savaitei. Tada nebūna tokios maisto gamybos rutinos, kadangi apsilankai parduotuvėje ir vis ieškai naujų produktų pietums/vakarienei. Tačiau mano virtuvėje visada turi būti kiaušinių, grietinės, konservuotų pomidorų ir daržovių.


Kaip manote, kaip tiek laiko praleidžiant namuose galima sutaupyti maistui?

Manau, galima ir ne tik per karantiną. Dabar daug žmonių šiuo metu maisto gaminimą atrado iš naujo, juk žymiai daugiau laiko praleidžiame namuose, galime suplanuoti valgiaraštį. Tai galima pastebėti ir socialinėse paskyrose iš dažnesnio patiekalų dalijimosi.


VMGonline

Kokį receptą rekomenduotumėte išbandyti VMGonline.lt skaitytojams?

Siūlau pamėginti išsikepti šias gardžiąsias bandeles:

„Brioche“ bandelės/duonelės su paprika

Reikės: • 350 g miltų; • 150 g kambario temp. sviesto; • 12 g sausų mielių; • 120 ml šilto pieno; • 1 kiaušinio ir 1 trynio; • 40 g cukraus; • 10 g druskos; • 10 g paprikos miltelių (galima ir rūkytos); • Kiaušinio plakinio aptepimui; • Sezamo sėklų.

VMGonline

Birius, sausus ingredientus (išskyrus mieles) sumaišome inde. Kitame indelyje sumaišome šiltą pieną ir mieles. Paliekame 10 minučių, kad susiaktyvintų mielės. Tuomet užstatome minimalų plakimo režimą ir pildami pieną plakam tešlą.


Tada įmušame 1 kiaušinį ir 1 trynį. Plakame vėl kelias minutes, kol viskas susimaišys. Tuomet dedame kambario temperatūros sviestą į tešlą per 3-4 kartus. Dėl to, kad viskas labai gražiai išsiplaktų ir neliktų sviesto gumulėlių.


Kai tešla gražiai išplakta/išmaišyta, perkeliame tešlą į platų indą, kur galės kilti. Suformuojam didelį bei gražų ir apvalu bundzelį, ir uždedam maistinės plėvelės uždengiame rankšluosčiu. Laikom šiltoje vietoje apie 3-4 val. arba, kol padvigubėja tešla. Tada suformuojam mažesnius bundzelius ir ruošiamės kepimui. Dydį rinkitės pagal norus. Aš dariau kaip teniso kamuoliukus.


Juos suformavus ir sudedam į skardą palikdami tarpus tarp bundzelių. Jeigu tešla limpa truputį miltuojame. Po to vėl uždengiam ir paliekame 1-2 val. kilti, jos turi padidėti. Tada įkaitinam orkaitę iki 170-190 laipsnių. Aptepame kiaušinio plakiniu ir užsbarstome sezamo sėklų. Kepame apie 15-20 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page