top of page

Grikiai su keptomis kriaušėmis, avokadais ir brokoliais

Saldūs ir nesaldūs grikių patiekalai , garnyrų, užkandžių, pagrindinių patiekalų ar net desertų variacijos – grikiai jau ne kartą įrodė savo įvairiapusiškumą. Šįkart siūlome išbandyti jų kombinaciją su keptomis kriaušėmis, avokadais ir brokoliais iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga! Jūsų laukia prabangus ir turtingas skonis.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.



4 asm.


Reikia:

  • 250 g grikių

  • 1 nedidelio brokolio

  • 2 avokadų

  • 2 kriaušių

  • 50 g sviesto

  • 2 šaukštų kepintų kedrinių pinijų

  • kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Grikius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.

  2. Smulkiais žiedynais išskirstykite brokolį ir sudėkite į pasūdytą vandenį. Virkite apie 4 min. Apvirtą brokolį sumaišykite su grikiais.

  3. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite šaukštu ir kiek pasmulkinę įmaišykite į košę.

  4. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais.

  5. Paruošas kriaušes išdėliokite lėkštėje ant grikių, apibarstykite mėtomis ir kedrų riešutais.


Naujausi įrašai

bottom of page