Grikių, artišokų ir žirnelių salotos (Receptas)
- eglerace
- 03-26
- 1 min. skaitymo
Ar artišokas reiškia, kad „arti šokas“? Artišokas yra gėlė, labai tinkama „merkti“ į salotų dubenį ir subtiliai deranti su kitais produktais. Be to, šiose salotose ir grikiai atranda naują amplua. Jie – ne tik pusryčių košei ar garnyrui, bet ir salotoms! Drąsiai gali būti ir pagrindinis patiekalas. Grikiai suteikia sotumo.

Salotoms su padažu paruošti reikia:
PADAŽUI:
3 šaukštų saulėje džiovintų pomidorų alyvuogių aliejuje
1 česnako skiltelės
3 šaukštų aliejaus iš pomidorų stiklainio
1 šaukštelio raudonojo vyno acto ½ citrinos žievelės
2 šaukštų smulkintų česnakų laiškų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
SALOTOMS:
1 saujos lapinio kopūsto
400 g virtų grikių
4 saujų gražgarsčių
½ stiklinės sojų pupelių
100 g konservuotų artišokų
3 šaukštų didelių juodųjų alyvuogių su kauliukais
1. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus, česnako skiltelę ir sumaišykite su kitais padažo produktais.
2. Lapinį kopūstą suplėšykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu.
3. Į lėkštes padalinkite grikius, salotų lapus, lapinį kopūstą, užberkite sojų pupelių, įdėkite artišokų, alyvuogių ir užpilkite padažu.
Gardžių atradimų.