top of page

Grikių, artišokų ir žirnelių salotos (Receptas)

Ar artišokas reiškia, kad „arti šokas“? Artišokas yra gėlė, labai tinkama „merkti“ į salotų dubenį ir subtiliai deranti su kitais produktais. Be to, šiose salotose ir grikiai atranda naują amplua. Jie – ne tik pusryčių košei ar garnyrui, bet ir salotoms! Drąsiai gali būti ir pagrindinis patiekalas. Grikiai suteikia sotumo.

grikių ir artišokų salotos_Alfo  receptas
VMG nuotr.

Salotoms su padažu paruošti reikia:

PADAŽUI:

  • 3 šaukštų saulėje džiovintų pomidorų alyvuogių aliejuje

  • 1 česnako skiltelės

  • 3 šaukštų aliejaus iš pomidorų stiklainio

  • 1 šaukštelio raudonojo vyno acto ½ citrinos žievelės

  • 2 šaukštų smulkintų česnakų laiškų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

SALOTOMS:

1 saujos lapinio kopūsto

400 g virtų grikių

4 saujų gražgarsčių

½ stiklinės sojų pupelių

100 g konservuotų artišokų

3 šaukštų didelių juodųjų alyvuogių su kauliukais


1. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus, česnako skiltelę ir sumaišykite su kitais padažo produktais.

2. Lapinį kopūstą suplėšykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu.

3. Į lėkštes padalinkite grikius, salotų lapus, lapinį kopūstą, užberkite sojų pupelių, įdėkite artišokų, alyvuogių ir užpilkite padažu.


Gardžių atradimų.


bottom of page