top of page

Geriausi barmenai iš Čekijos atskleidė, kaip tapti baro žvaigždėmis, kurioms nėra lygių

Geriausiųjų titulą „World Class“ čempionate pelnę barmenai iš Čekijos Adrian Michalcik bei Viazslav Cirok, viešėdami Vilniuje, išdavė, kaip tapti barmenais, kuriems nėra lygių. Nustebsite, kokius dalykus jie akcentuoja!

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.


Duetas iš Prahos

Pokalbiui vyrukus pasisodinome iškart po visą dieną trukusių mokymų, vykusių Vilniuje, dar iki jiems žengiant už baro vakariniame renginyje. Ir pirmuoju klausimu pasiteiravome, kas gi juos taip laiko barmenų pasaulyje bei skatina ir toliau siekti naujų aukštumų. Pavyzdžiui, Adrianas, prieš užkariaudamas Čekijos „World Class“ čempiono titulą, buvo sėkmės lydimas ledo ritulininkas.

„Mes kiekvieną dieną stebime, kokia dinamiška ir greita yra pramogų industrija. Kiek daug naujovių atsiranda. Kartais net pasidaro baisu, ar įmanoma spėti paskui tokį ritmą“, – atsakymą pradėjo Adrianas.

„Suprasdami, kaip svarbu išlikti pačiame viršuje, tu negali sustoti ir profesionaliai darbuotis tik vienoje srityje. Mes privalome būti geresni. Mes turime stebinti savo svečius dar labiau. Nes mes jaučiame atsakomybę. Šiandien mudu darbuojamės Prahos senamiestyje įsikūrusiame miksologijos ir šampano bare „L’Fleur“. Kadangi čia taikome aukščiausius standartus, kažką naujo privalome sugalvoti kasdien. Norėdami būti geriausiais, sustoti paprasčiausiai negalime“, – pokalbį pratęsė Viazslavas.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.


Aptarnavimas yra viskas

Priminėme vyrukams, kad šiandien pasaulyje ir taip per daug naujovių, dėl kurių žmonės ganėtinai greitai praranda susidomėjimą. Čia pat pasiteiravome, kokie yra esminiai elementai, galintys užtikrinti tikrą pramogą bare ir kuo galima stebinti vis labiau apatiškus svečius? Kilo jausmas, kad Adrianas šiam klausimui atsakymą nešiojasi savo kišenėje: „Susikoncentruok ties aptarnavimu. Tai yra bene svarbiausia viso pramogų pasaulio dalis. Tuomet stebėk, kaip tavo svečiai jaučiasi lankydamiesi pas tave. Jiems čia turi patikti. Skirk papildomai laiko ir dėmesio, patiek tik aukščiausios kokybės produktus, mokyk juos ir juokauk. Juk tai – taip paprasta. Tokiu būdu išlaikysi jų susidomėjimą ir tavo darbas jiems pasirodys dar įdomesnis. Nepamirškite ir juokauti. Juk humoras yra geriausia pramoga.“

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.


Didžiuojasi dirbdami barmenais

Abu pašnekovai vienbalsiai sutarė, kad „World Class“ buvo geriausias jų gyvenimo etapas. Tai buvo geriausia galimybė susipažinti su milžiniškos industrijos atstovais ir labai stipriai išplėsti akiratį, kalbant apie technologijas ir produktus. Adrianas tikino, kad dalyvavimas čempionate stipriai prisidėjo prie jo asmenybės formavimosi ir išmokė disciplinos, atvėrė akis ir parodė, kiek daug svarbių detalių slypi iš pažiūros paprastame darbe. Jis suprato, kokia sudėtinga yra ši sritis, kaip svarbu turėti skonį, kaip derinti ir kokie gali egzistuoti maisto ir gėrimų derinimo būdai. Jis taip pat pridūrė, kad gavęs tokį kiekį patirties tu pradedi rimčiau žvelgti į savo gyvenimą ir palengva pradedi išmanyti dar daugiau skirtingų sričių.

Adrian Michalcik bei Viazslav Cirok Lietuvoje lankėsi pristatydami prestižinį čempionatą „World Class“ ir dalydamiesi patirtimi su mūsų šalies barmenais. Tai – pirmą kartą Lietuvoje rengiamas čempionatas. Lietuvos „World Class“ finalas, kuriame susirungs dešimt kitus atrankinius kriterijus įvykdžiusių barmenų, vyks birželio 14 d. Rygoje. Trys geriausiai pasirodę įgis teisę gegužės 15 d. susirungti Baltijos šalių finale bei laimėti teisę dalyvauti pasauliniame „World Class“ finale, kuris šiemet vyks Meksike. „World Class“ čempionatą Lietuvoje organizuoja UAB „Prike Lietuva“.

Domina ne barmeno, o padavėjo karjera? Kaip tapti tobulu padavėju, galite sužinoti ČIA.  Registracija į unikalius padavėjų meno kursus dar vyksta!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos, bei visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page