AŠ Ikona vmgonline

Bulviniai blynai su kvapniu žolelių padažu


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas – 20 min.

Kepimas – 20 min.

Reikia:

  • 4–5 vid. dydžio miltingų bulvių

  • Nedidelio gumbelio saliero

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 rūgštaus obuolio

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio džiovinto mairūno

  • OBELIŲ rapsų aliejaus (kepti)

  • Gali prireikti 1–2 šaukštų miltų, jei naudosite labai jaunas bulves

1. Bulves sutarkuokite arba bulvine, arba kiek stambesne tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis, ir jį nupilkite. Sutarkuokite salierą, svogūną, česnaką ir obuolį. Sumaišykite kartu su bulvėmis.

2. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir mairūną. Viską išmaišykite.

3. Stipriai įkaitinkite mažą keptuvę, įpilkite rapsų aliejų, sumažinkite kaitrą ir dėkite tešlą šaukštu į keptuvę. Kepkite blynelius per visą keptuvės dydį įkaitintame rapsų aliejuje. Bet, pirmiausia, pabandykite išsikepti vieną mažą sklindį – jei jis subyra, tuomet įmaišykite į tešlą miltų. Bet be miltų sklindžiai skanesni.

4. Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

Kvapnus žolelių padažas

Ryšelio petražolių

Ryšelio bazilikų

2–3 svogūnų laiškų

50 g rapsų aliejaus

½ skiltelės česnako

200 g majonezo

200 g graikiško jogurto

Žiupsnelio druskos


1. Sutrinkite žoleles trintuvu. Supilkite rapsų aliejų. Permaišykite ir perkoškite.

2. Sutrinkite česnaką, sumaišykite su naminiu majonezu ir graikišku jogurtu. Įberkite druskos, jei reikia. Įmaišykite žolelių aliejų.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg