Balta žuvis su prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Balta žuvis su prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais



    4 asm.

    Gaminimas 10 min.

    Kepimas 30 min.

    Orkaitės t-ra 190 °C


    Reikia:

    • 600 g atlantinių menkių filė

    • 1 mažo saldžiojo svogūno

    • 1 skiltelės česnako

    • 30 ml aliejaus

    • 400 g vyšninių pomidoriukų

    • 50 g sviesto

    • 1 ryšelio petražolių

    • 1 ryšelio krapų

    • 20–30 ml citrinų sulčių

    • 1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės

    1. Žalumynus smulkiai supjaustykite.

    2. Česnaką ir svogūną susmulkinkite, pakepkite aliejuje, kol suminkštės. Suberkite pomidorus, įpilkite 200 ml vandens ir troškinkite, kol vanduo nugaruos.

    3. Nuimkite nuo viryklės, įmaišykite minkštą sviestą, suberkite smulkintus žalumynus, supilkite citrinų sultis ir suberkite citrinų žievelę. Viską gerai išmaišykite.

    4. Atlantinių menkių filė supjaustykite mažesniais gabaliukais, sudėkite į kepimo indą, pateptą sviestu, ir dėkite į įkaitintą iki 190 °C orkaitę 15 min. Išimkite, ant žuvies sukrėskite pomidorų padažą ir dar pakepkite 15 min. orkaitėje.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg