Receptas, vertas net ir sekmadieninių pietų stalo. Žuvis su pistacijų plutele ir gardžiausiu pasaulyje moliūgų padažu nustebins net įnoringiausią ragautoją. Lengva pagaminti.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Žuviai su traškia plutele pagaminti reikia:
50 g lukštentų sūdytų pistacijų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 nubraukto šaukštelio džiovintų česnakų
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelio smulkintų krapų
4 gabaliukų menkės filė (po 120–140 g)
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
Moliūgų padažui:
500 g nuvalyto muskatinio moliūgo
1 nedidelio poro baltosios dalies
1 skiltelės česnako
Aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Pistacijas susmulkinkite ir sumaišykite su tarkuotu kietuoju sūriu, česnakais, tarkuota citrinos žievele bei krapais.
Menkę pasūdykite ir dėkite į kepimo formą, pašlakstytą aliejumi. Riešutų ir sūrio mase apdenkite menkės gabaliukus.
Šaukite į orkaitę ir kepkite 20 min.
Smulkiai supjaustytus moliūgus, porą ir česnaką sudėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Reikalui esant, įpilkite vandens. Visas daržoves sutrinkite, įberkite druskos ir muskato riešuto.
Išimkite formelę kartu su žuvimi, jei ten yra skysčio – nupilkite ir supilkite moliūgų tyrę. Dar trumpam įdėkite formelę į orkaitę, kad padažas sušiltų.
Puoškite porų gabaliukais, briuselinių kopūstų lapeliais.
Skanaus!