AŠ Ikona vmgonline

Alfo balandėliai su vištiena ir grybais


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

6–8 asmenims


Reikia:

  • 1 savojinio kopūsto galvos

  • 500 g vištienos faršo

  • 100 g virtų bolivinių balandų

  • 1 svogūno

  • 200 g baravykų

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • ~300 ml vištienos sultinio

  • kelių lauro lapelių

  • 200 g marinuotų baravykų

  • šviežių kalendrų (papuošti)

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto sviesto

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Išpjaukite kopūsto kotą. Kopūstą panardinkite į didelį puodą su verdančiu vandeniu, uždenkite ir virkite apie 5 min. Nukelkite nuo ugnies, bet kopūstą dar palaikykite kelias minutes vandenyje. Tuomet išimkite kopūstą iš vandens ir leiskite jam atvėsti.

2. Tuo metu paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną, baravykus bei česnaką ir pakepkite juos keptuvėje su sviestu ir aliejumi, kol gražiai apskrus.

3. Keptas daržoves ir grybus sumaišykite su vištiena ir bolivinėmis balandomis. Įberkite druskos ir pipirų.

4. Atskirkite atvėsusio kopūsto lapus ir dėdami po kelis šaukštus vyniokite į juos įdarą.

5. Taip paruoštus balandėlius suguldykite vieną šalia kito dideliame karščiui atspariame inde.

6. Užpilkite vištienos sultiniu ir smulkintais konservuotais pomidorais, sudėkite lauro lapelius.

7. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Pradžioje apie 20 min. kepkite indą uždengę dangčiu arba maistine folija. Patiekite apibarstę kalendromis ir marinuotais baravykais.

Receptas iš knygos „GAL PAVALGOM?"

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg