Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Balandėliai azijietišku stiliumi


Balandėliai azijietišku stiliumi, vmg receptas
Valerijos Stonytės nuotr.

2-3 asm.

Gaminimas 50-55 min.


Reikia:

  • 4 paruoštų savojinio kopūsto lapų

  • 1 šalotinio svogūno

  • 6-8 mažų rudųjų pievagrybių

  • 250 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos

  • 1 šaukštelio pomidorų pastos

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA Paneng raudonojo kario prieskonių

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 2-3 morkų

  • Žiupsnelio druskos

  • 300 ml daržovių sultinio

  • 3 šaukštų SANTA MARIA Terijakio padažo

  • Sezamo sėklų pabarstyti

1. Paruoškite kopūsto lapus – nupjaukite storąją dalį, sudėkite lapus į verdantį vandenį ir pavirkite 2-3 min. Išimkite, nusausinkite.

2. Supjaustykite svogūnus smulkiais kubeliais, taip pat supjaustykite grybus. Suberkite viską į LAPINO PUOTA maltą triušieną, sumaišykite, įdėkite pomidorų pastą, SANTA MARIA Paneng raudonojo kario prieskonius, druską ir išmaišykite. Reikalui esant, įpilkite šiek tiek vandens.

3. Faršo gabaliuką išplokite į paplotėlį, uždėkite jį ant kopūsto lapo ir suvyniokite į vyniotinį.

4. Balandėlius apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus kol gražiai apskrus.

5. Morkas supjaustykite pailgomis riekelėmis, sudėkite į kepimo formą, jei liko grybų, sudėkite juos taip pat, ir sudėkite balandėlius. Užpilkite sultinio ir troškinkite orkaitėje apie 30-35 min.

6. Prieš baigdami troškinti, užpilkite SANTA MARIA Terijakio padažo, paskrudinkite viršų po įkaitintu griliu ir patiekite pabarstę sezamo sėklomis.


ATGAL

PASIDALINTI