top of page

7 priežastys, kodėl šiltas vanduo su citrina privalo tapti rytiniu ritualu

Neįsivaizduojate ryto be kavos ar budinančio žaliosios arbatos puodelio? Pakeiskite savo įpročius ir nuo šiol vos prabudę gerkite šiltą vandenį su citrina. Nustebsite, kokių pokyčių sulauksite!


Pažadina virškinimo sistemą Ne veltui sakoma, kad gera pradžia – pusė darbo. Iš pirmo žvilgsnio superpaprastas gėrimas iš tiesų smarkiai veikia virškinimo sistemą, pagerindamas organizmo savybes įsisavinti maistines medžiagas, stimuliuoja vidaus organus. Tai – tarsi tinkamas visos dienos mitybos startas, paruošiantis virškinimo sistemą jos laukiantiems išmėginimams.


Detoksikuoja Australų manekenė Miranda Kerr viename interviu prisipažino, kad neįsivaizduoja ryto be šilto vandens su citrina, nes trenerė jai pasakė, kad šis ritualas efektyviai valo organizmą. Ir trenerė, ir garsenybė yra teisios! Citrinose gausu medžiagų, šalinančių toksinus iš kepenų ir žarnyno.


Puoselėja odos grožį Kad vanduo – gražios odos šaltinis, girdėjote ne kartą. O šilto vandens ir citrinos gėrime šios savybės tik sustiprėja, mat citrinoje esančios medžiagos valo kraują ir apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, skatinančių senėjimą.


Prisideda prie svorio mažinimo Taip nutinka ne tik todėl, kad skrandį pripildote gardžiu skysčiu, kuriame beveik nėra kalorijų. Citrinų sultyse yra pektino skaidulų. Buvo įrodyta, kad jos padeda slopinti apetitą (apskritai ne vienas mokslinis tyrimas patvirtino, kad šarminė dieta padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų). Be to, jei rytais anksčiau rinkotės gėrimą, į kurį pylėte pieno ar bėrėte cukrus, tai dabar šių papildomų kalorijų nesuvartosite.


Stiprina imunitetą Nors žiema su peršalimo ligų epidemijomis baigėsi, pernelyg atsipalaiduoti neverta. Pirmieji pavasario mėnesiai neretai imunitetui smūgiuoja dviguba jėga. Todėl vitamino C kupinos citrinos – puiki išeitis stiprinant organizmo gynybines galias.


Gerina nuotaiką Kitas elementas, kurio citrinose itin daug, – kalis. O jis – puikus pagalbininkas, stiprinantis kraujagyslių ir nervų sistemą, padedantis kovoti su nerimu. Nustatyta, kad išgyvenant stresą vitamino C kiekis ima mažėti, taigi, užkirskite tam kelią. Galiausiai, vien citrinos kvapas, anot mokslininkų, jau pastebimai veja depresiją ir veikia žvalinančiai. Todėl jei rytais ypač sunkiai prisiverčiate lipti iš lovos, paprašykite vietoje kavos puodelio į lovą atnešti kvapnaus ir energizuojančio citrinų vandens.



Mažina skausmą

Nustatyta, kad citrinų vanduo gali sumažinti dantų skausmą ir padeda kovoti su dantenų uždegimu. Taip pat toks gėrimas kovoja su gerklės ir pilvo skausmais, padeda sumažinti raumenų skausmus (o tai aktualu sportuojantiems).


Naujausi įrašai

bottom of page