Savaitgalio planas - stiklainis uogų savose sultyse

Svarbiausia naudoti labai saldžias uogas ir vaisius. Kombinacijos gali būti įvairios.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

0,5 l

Gaminimas 10 min.

Kaitinimas 20 min.

Stiklainius paruoškite įprastai – švariai išplaukite, iškaitinkite ir sausai iššluostykite.

Reikia:

  • 500 g įvairių uogų

  • Žiupsnelio druskos

  1. Uogas nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite.

  2. Uogas sudėkite į karštą, iškaitintą stiklainį, įberkite žiupsnelį druskos.

  3. Stiklainio dangtelį lengvai prisukite. Stiklainį įdėkite į puodą su vandeniu taip, kad vanduo siektų 2/3 stiklainio aukščio. Puodo dugną prieš statydami stiklainį uždenkite audinio skepetaite.

  4. Užvirinkite vandenį puode ir kaitinkite apie 20–25 min. Užsukite stiklainį, apverskite ir atvėsinkite apverstą.

  5. Laikykite šaltoje vietoje.

Skanaus!