top of page

ŽALI! Savaitgalio renginiai

Nors pavasaris žalumu akių nedžiugina, Airiška Šv. Patriko šventė, kuri minima kovo 17 d., neaplenkia ir mūsų: barai, kavinės, net Vilniaus upė Vilnelė pasipuošia žalia spalva. Tad, pamatę ryškiai žalios spalvos upę, neišsigąskite, tai – ne kenksmingi cheminiai eksperimentai, o jau penktus metus vykdoma atrakcija. Be „žalių“ renginių bus ir kitų – ne mažiau įdomių, edukacinių ir net tradicinių.

Kovo 17 d., ketvirtadienis:

1. Tradicinė 5 patiekalų degustacija gastropub „Public“, 19 val. Kaina asmeniui – 23 Eur, su gėrimais – 35 Eur.

Degustacijos metu bus ragaujami šie patiekalai: paukštienos terinas, patiekiamas su prieskoniniu sviestu bei figomis; Kobijos karpačas, patiekiamas su šefės gamintu majonezu ir kitais pagardais; šefės gamintas lakštinis, patiekiamas su lėtai virtu kiaušinio tryniu, bazilikų pesto, kedrinėmis pinijomis ir pekorino sūriu; „Mahi Mahi“ žuvis, patiekiama su daržovių salsa, avokadų, pastarnokų muslinu ir bolivinėmis balandomis; „Creme brulee“ su pistacijų šleifu.

Daugiau informacijos ČIA.

2. Lietuviškų arbatų ir kavų degustacija arbatinėje „Local T“, 19 val. Kaina asmeniui – 7 Eur.

Norinčius paragauti originalių skonių arbatų ir kavų, praleisti laiką jaukioje atmosferoje, sužinoti šių neeilinių gėrimų poveikį ir galbūt sudėtį, arbatos restoranas „Local T“ kviečia į arbatų ir kavų degustacijos vakarus. Prie žvakių šviesos ragausite subtilių skonių gėrimus ir lietuviškus desertus.

Daugiau informacijos ČIA.

3. Pažintinė NEMOKAMA Gvatemalos kavos degustacija „Green Cafe“, 18 val.

Pažinkite Gvatemalos kavą, sužinokite apie jos auginimo ir apdorojimo ypatumus.

Daugiau informacijos ČIA.

Kovo 18 d., penktadienis:

1. Šampano degustacijų ciklas „Epernay“, 17 val.

Naujiena – degustacijų ciklas. Kiekvieną penktadienį bus pristatomas degustacinis 4 šampanų meniu tam tikra tema. Visus tame meniu esančius šampanus „Épernay“ pilstys į taures. Bus taikoma speciali kaina.

Daugiau informacijos ČIA.

Kovo 19 d., šeštadienis:

1. Šv. Patriko diena „Užupio kavinė“, nuo 14 val.

Baras „Piano man“ penktus metus iš eilės nuspalvins Vilnių žaliai, kvies šeimas su augintiniais susirinkti Užupyje, kur Vilnelė bus dažoma žaliai, o „Bistro 18“ kulinarai ruoš tradicinį airišką troškinį.

Daugiau informacijos ČIA.

2. Bruklino vėlyvieji pusryčiai „LAB 180“, 12 val., kaina asmeniui – 15 Eur.

Ragausite Gazpacho de sandia (arbūzinis gaspačas); Pipirada con jamón (sumuštinis su Iberijos kiaulės kumpiu); Tortilla con queso de cabra (tortilija su ožkos sūriu); Paella Valenciana (paelija su triušiena ir vištiena); Tarta de queso (sūrio pyragas).

Kovo 20 d., sekmadienis:

1. Išskirtinė Verbų sekmadienio gastronominė kelionė „Imperial“, 12–22 val., kaina asmeniui – 35 Eur.

Vieną kartą per mėnesį organizuojama vakarienė, per kurią ragausite: avokado tartaras su vasabiu ir rūgštynių bei žirnelių daigais; Nicos salotos su rausvuoju tunu; špinatų sriuba su parmezano pudingu; „tortellini“ su krabų mėsa ir minipaprika, įdaryta fetos sūriu bei anakardžių riešutais; mango ir datulių pyragaitis.

Daugiau informacijos ČIA.

2. „Barback“ čempionatas bare „Berlin“, 19 val.

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas baro pagalbininkų čempionatas. Dalyvaukite arba ateikite palaikyti savų!

Daugiau informacijos ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page