top of page

Šventinė meduolinė eglutė


Meduolinė eglutė, Alfo receptas, meduolių receptas
Shutterstock.com

Daugiau receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje ALFAS VIENAS NAMUOSE. KALĖDOS. Ją pavartyti galite ČIA.


Meduolinei eglutei pagaminti reikia:

  • 140 g miltelinio cukraus

  • 110 g medaus

  • 60 g sviesto 2 didelių kiaušinių

  • 1 šaukšto SANTA MARIA meduolių prieskonių

  • 370 g kvietinių miltų

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • Miltelinio cukraus pabarstyti

  • GLAJUI:

  • 1 kiaušinio baltymo

  • 120–140 g miltelinio cukraus


1. Tešlai skirtą miltelinį cukrų suberkite į puodą, supilkite medų, sudėkite sviestą ir kiaušinius. Palengva kaitinkite vandens vonelėje nuolatos maišydami tol, kol masė taps vientisa.

2. Birius ingredientus bei SANTA MARIA meduolių prieskonius sumaišykite ir 1/3 suberkite į dar šiltą masę, išmaišykite ir suberkite likusius. Išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 24 val. šaldytuve.

3. Tešlą vėl gerai išminkykite, kočiokite 2–3 mm storio lakštais ir spauskite įvairaus dydžio žvaigždutes.

4. Sudėkite į skardą ir kepkite 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

5. Iškepusius meduolius ataušinkite, sudėliokite eglutę, sutvirtinkite meduolius glajumi. Palikite, kol sutvirtės. Eglutę pabarstykite milteliniu cukrumi.

6. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos plakdami po truputį berkite miltelinį cukrų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page