4 asm.
Gaminimas 2 val. 35 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
2 šaukštai maltų linų sėmenų
180 g drėgno rudojo cukraus (galima naudoti cukrų „Farinas“)
100 g kokosų aliejaus
2 šaukštai aliejaus
50 g paskrudintų lazdynų riešutų
300 g miltų (pusę galima pakeisti speltos miltais)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1. Linų sėmenis užpilkite 80 ml verdančio vandens. Lazdynų riešutus sutrinkite iki miltų. 2. Kelis šaukštus miltų atidėkite. Persijokite į dubenį likusius miltus, kepimo miltelius, prieskonius meduoliams. Suberkite smulkintus riešutus. Sudėkite likusius produktus ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 2 val. 3. Atsipjaukite tešlą po nedidelį gabaliuką ir kočiokite. Spauskite norimų formų sausainius. Kepkite juos įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.