top of page

Įdarytas kepsnys „Matambre“


Įdarytas kepsnus, Verdu ir kepu
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos paslėpsnio didkepsnio „Flank Steak“

  • 2 kietai virtų kiaušinių

  • ½ raudonosios paprikos

  • ½ žaliosios paprikos

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • Šlakelio aliejaus

  • Kalendrų lapelių

  • Žiedinių kopūstų (patiekti)

  • Vyšninių pomidoriukų (patiekti)

  • Žaliojo chimichurri (patiekti)

1. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos paslėpsnio didkepsnį „Flank Steak“ perpjaukite taip, kad išeitų išklotinė.

2. Kiaušinius supjaustykite ketvirtadaliais, paprikas – juostelėmis.

3. Mėsą patepkite aliejumi, gausiai užberkite juodaisiais pipirais. Pasūdykite. Dėkite kiaušinius, paprikų juosteles ir vyniokite. Vyniotinį sutvirtinkite kulinarine virvele.

4. Vyniotinį apkepkite iš visų pusių įkaitintoje keptuvėje, po to dėkite į skardą ir baikite kepti įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

5. Palikite, kad kepsnys „pailsėtų“ – 10–12 min., o po to supjaustykite aštriu peiliu plonais griežinėliais.

6. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis. Mes patiekėme su pomidoriukais, žiediniais kopūstais ir žaliuoju chimichurri.

Naujausi įrašai

bottom of page