Turtinga skonių, kvapų, gausi maistingų ingredientų naminė žiedinių kopūstų sriuba, kuriai reikės skirti laiko, bet ji to verta.

4-5 asm.
Gaminimas 20 min.
Virimas 30 min. virimas
Sriubai pagaminti reikia:
Skrebučiams:
100 g sviesto
3 šaukštų Dižono garstyčių
Kelių šakelių čiobrelių
Kelių šakelių petražolių
Žiupsnelio druskos
150 g čiabatos
1 šaukšto sviesto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
Kelių šakelių čiobrelių
Kelių šakelių petražolių
Plonai nupjautos vienos citrinos žievelės
2 lauro lapų
2 didelių salierų lapkočių
1 šaukštelio kmynų
1 didelio žiedinio kopūsto
1 didelės bulvės
1,4 l daržovių sultinio
2 šaukštų smulkintų laiškinių česnakų
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
1. 170 °C Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
2. Ištirpinkite sviestą ir kaitinkite jį nustatę mažą kaitrą. Kai pradės putoti, nuimkite putas, įdėkite garstyčias, žoleles, įberkite druskos. Viską išmaišykite. 2–3 min. pravėsinkite ir įmaišykite pjaustytą kubeliais čiabatą.
3.Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 10–12 min. Išimkite ir atvėsinkite. 4.Sudėkite sviestą ir aliejų į puodą, pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite į puodą su riebalais. Trumpai pakepkite.
5. Suriškite kartu žoleles, citrinos žievelę ir lauro lapus. Ryšulėlį įdėkite į svogūnus. Suberkite smulkiai supjaustytus salierus ir kmynus.
6. Kepkite 8–10 min., dažnai maišydami, kol svogūnai taps minkšti , bet nepatamsės. Suberkite suskirstytą smulkiais žiedynais žiedinį kopūstą, suberkite pjaustytą kubeliais bulvę, įpilkite sultinį ir virkite dar apie 8–10 min.
7. Jei norėtumėte sriubą patiekti su nesmulkintais žiedinių kopūstų žiedynais, pats laikas dabar kelis jų išimti. Pavirkite dar 5–8 min. ir sutrinkite viską trintuvu.
8. Patiekite sriubą su skrebučiais ir žiediniais kopūstais. Pabarstykite smulkintais laiškiniais česnakais ir tarkuota citrinos žievele.
Gardžių atradimų.