Šis gaivaus arbatos kokteilio receptas – iš naujausios Alfo Ivanausko knygos KAI NORISI PA(SI)LEPINTI.

1–2 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Žaliosios arbatos, mėtų ir vynuogių kokteiliui pagaminti reikia:
3 šaukštų DANSUKKER cukraus sirupo
1 saujos mėtų lapelių
1 šaukštelio žaliosios arbatos arbatžolių
1 šaukšto citrinos sulčių
1 stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
1 saujos ledukų
1 saujos žaliųjų besėklių vynuogių
Keleto ramunėlių žiedų (papuošimui)
Prikaistuvyje sumaišykite DANSUKKER cukraus sirupą, saujelę mėtų lapelių, arbatžoles, citrinos sultis ir ½ kiekio TICHĖ natūralaus mineralinio vandens.
Užvirkite ir kaitinkite apie 10 min. ant vidutinės kaitros, kol sutirštės.
Į stiklinę sudėkite ledukus, pusiau perpjautas vynuoges ir įpilkite 2–3 šaukštus arbatos sirupo.
Užpilkite likusiu vandeniu.
Papuoškite vynuogėmis, mėtų lapeliais ir ramunėlių žiedais.
Dar daugiau receptų ir patarimų rasite naujausioje Alfo knygoje. Spausk čia, lepinkis ir dalinkis.

Skanaus.