top of page

Žaibiškai paruošiamas paukštienos receptas, kuris sužibės ant Jūsų kalėdinio ar naujametinio stalo

Kiekvienais metais sukate galvą, kokį išskirtinį patiekalą patiekti ant šventinio stalo? Sunku metais iš metų paruošti kažką naujo ir tokio gardaus, kad svečiai net ir nenorėdami apsilaižytų lūpų kampučius vien pamatę patiekalą nešamą ant stalo? 

Šioms šventėms pasinaudokite ypatingu šefo receptu, kuris ne tik be žado paliks Jūsų artimuosius, bet ir sutaupys Jūsų brangų laiką. Pamenate, kaip ilgai stovėdavote prie orkaitės stebėdami ančiuko kepimo procesą? Šį kartą nebereikės kaisti prie viryklės, nes šį paukštienos patiekalą paruošite stulbinančiai greit, tiesiog reikės pasinaudoti keletu triukų, kurie pagreitins gaminimo procesą, o ančiukas bus neįtikėtinai sultingas ir tviskės ant Jūsų šventinio stalo. 


kepta antis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Sultingas ir burnoje tirpstantis ančiukas vos per 10 min. 


5–6 asm. 


  • 1 virto-kepto ančiuko

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų saldžios grietinėlės sviesto

  • 1 cinamono lazdelės

  • 150–200 ml nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“

  • 2 šaukštų padažo „Ponzu“

  • 3–4 šaukštų BBQ terijakio padažo 

  • 100–150 g gervuogių ir šilauogių


  1. Virtą-keptą ančiuką dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 160 °C temp., kol gražiai apskrus odelė.

  2. Į keptuvę dėkite saldžios grietinėlės sviestą, smulkintą česnaką, cinamono lazdelę ir kaitinkite. 

  3. Kai česnakai lengvai apkeps, pilkite nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“, padažo „Ponzu“ ir BBQ terijakio padažo. Viską išmaišykite ir kaitindami nugarinkite vyną. 

  4. Prieš baigiant kaitinti padažą, suberkite uogas.

  5. Padažu aptepkite ančiuką ir toliau kepkite orkaitėje, kol glazūra gražiai apkeps.

  6. Iškepusį ančiuką dėkite į serviravimo lėkštę, aplink pilkite padažo. Galite papuošti eglės šakelėmis. 

PATARIMAI:

  1. Patiekite su savo mėgstamu garnyru: bulvių koše, skrudintomis bulvytėmis ar ryžiais.  

  2. Jei nuspręstumėte kepti įdarytą ančiuką, Nepamirškite vadovautis taisyklėmis, kurios neleis patiekalui nepavykti:

Paslaptis Nr. 1. Įdaras ne visuomet kepamas paukščio viduje. Didelių paukščių, ypač kalakutų, nepatartina kepti įdarytų, nes įdaras gali neiškepti, o pats paukštis jau gali pradėti degti. Į labai didelių paukščių (nuo 4 kg ir daugiau) vidų geriausia dėl skonio ir kvapo įdėti puselę svogūno, puselę citrinos arba apelsino, kelias šakeles prieskoninių žolelių – tai, kas patinka, o patį įdarą iškepti atskirai: taip ir paukštis geriau iškeps, ir įdaras nebus žalias – ypač jei jis gaminamas iš produktų, kuriuos būtina termiškai apdoroti.

Paslaptis Nr. 2. Ranka galima pakelti odelę nuo paukščio krūtinėlės ir į susidariusią ertmę prikimšti sviesto, sumaišyto su prieskoninėmis žolelėmis, smulkiai supjaustytais česnakais.

Paslaptis Nr. 3. Paukščio galima visai neįdaryti, o pagaminti galantiną – virtą paukštienos (pagal originalų receptą – vištienos) vyniotinį, įvyniotą į paukščio odelę.


Gardžių švenčių.


Naujausi įrašai

bottom of page