Kalėdų receptai. Veidrodinis ančiukas su mangais

Šventinį stalą pradėkite planuoti nuo bene svarbiausio patiekalo. Orkaitėje keptas paukštis vertas ypatingo dėmesio, taigi ir ypatingo recepto. Veidrodinis ančiukas su mangais nurungs visus iki šiol keptus ir ragautus. Kodėl veidrodinis? Nes glazūra tokia ypatinga, kad žėri lyg veidrodis.


orkaitėje keptas veidrodinis ančiukas, receptas
VMG nuotr.


Orkaitėje keptas veidrodiniam ančiukui su mangais iškepti reikia:

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto 2 šaukštų sojos padažo 1 šaukštelio trinto šviežio imbiero

  • 1 šaukštelio trinto česnako

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių

  • 2 šaukštų romo 1 apelsino sulčių

  • 1 šaukšto apelsinų džemo

  • Druskos

  • Juodųjų pipirų 1 šviežio ančiuko

  • 2 didelių mangų

  • 4–5 šviežių arba džiovintų žaliųjų citrinų lapų

  • Kelių galvučių česnako

GLAZŪRAI:

  • Kelių šaukštų terijakio padažo

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1. Sumaišykite actą, džemą, romą, apelsinų sultis, įberkite druskos ir juodųjų pipirų ir visus prieskonius.

2. Šviežią ančiuką nuplaukite, nusausinkite, ištepkite prieskonių pasta ir palaikykite per naktį apdengus šaldytuve, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį. Prieš kepdami plėvelę nuimkite.

3. Su visa skardele šaukite ančiuką į orkaitę ir kepkite 170 °C temperatūroje kartkartėmis palaistydami susidariusiomis sultimis.

4. Sumaišykite visus ingredientus skirtus glazūrai.

5. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos sudėkite pjaustytus mangus, česnakus ir laimo lapus, ančiuką aptepkite glazūra. Patiekite su keptomis bulvėmis arba ryžiais. Jeigu mangus kepsite ilgiau – tai gali būti puikus padažas, o jeigu trumpiau – dalis garnyro.


Skanaus!