top of page

Gardžiai kepta, įdaryta antis su grybais (Receptas)

Šioms Kalėdoms paruošti sultingą antį bus itin paprasta, nes Alfo receptas tikrai pavyks

kiekvienam. O vietoj visiems įprasto karšto vyno, galėsite pasigardžiuoti išskirtiniu gėrimu.


kepta antis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


5–6 asm.

Gaminimo laikas: apie 2,5 val


Keptai ančiai pagaminti reikia:

  • 80 g džiovintų spanguolių

  • 80 g džiovintų slyvų

  • 80 g džiovintų abrikosų

  • 4 riekelių #GARDĖSIS tamsios sėklų duonos

  • 100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • Žiupsnelio kardamono

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • Žiupsnelio Sičuano pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI česnakų miltelių

  • Žiupsnelio KOTANYI malto kumino

  • Žiupsnelio KOTANYI gvazdikėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero

  • Žiupsnelio kalendrų sėklų

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g valgomųjų svogūnėlių

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 15 g petražolių

  • 1 stiklinės #HAPPYDAY apelsinų sulčių

  • 2–3 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  • 5–6 šaukštų KIKKOMAN marinato „Teriyaki“

  • 1 stiklinės #VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“

  • 2 lazdelių cinamono

  • 1 LAPINO PUOTA šviežio ančiuko

1. Džiovintas uogas sumaišykite su per pusę perpjautais džiovintais abrikosais ir kubeliais pjaustyta GARDĖSIS tamsia sėklų duona.

2. ZYLE keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, sudėkite KOTANYI ir kitus prieskonius. Stambius prieskonius prieš tai pasmulkinkite peiliu.

3. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas išsilydys.

4. Išlydytą sviestą, be prieskonių gabalėlių, supilkite į džiovintų vaisių ir duonos mišinį. Prieskonius sudėkite į skardą, kurioje kepsite ančiuką.

5. ZYLE virtuviniu smulkintuvu susmulkinkite svogūnėlį, česnako skilteles ir petražoles.

Įmaišykite į duonos mišinį.

6. Į kepimo skardą supilkite HAPPY DAY apelsinų sultis, sudėkite DEN GAMLE FABRIK

apelsinų džemą, supilkite KIKKOMAN marinatą „Teriyaki“, VORUTA nealkoholinį vaisių ir (ar) uogų vyną „Winterspice“ ir įdėkite cinamono lazdeles. Pasūdykite ir išmaišykite.

7. LAPINO PUOTA šviežią ančiuką nuplikykite, į vidų prikimškite duonos ir vaisių įdaro. Suriškite mėsininko virve.

8. Įdarytą ančiuką dėkite į kepimo skardą ir apibarstykite druska. Pradžioje kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. be karšto oro apipūtimo funkcijos apie 30 min. Tuomet kas

10–15 min., vis apšlakstydami padažu, kepkite dar apie 1,5 val.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page