Šioms Kalėdoms paruošti sultingą antį bus itin paprasta, nes Alfo receptas tikrai pavyks
kiekvienam. O vietoj visiems įprasto karšto vyno, galėsite pasigardžiuoti išskirtiniu gėrimu.

Video receptą žiūrėkite čia
5–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 2,5 val
Keptai ančiai pagaminti reikia:
80 g džiovintų spanguolių
80 g džiovintų slyvų
80 g džiovintų abrikosų
4 riekelių #GARDĖSIS tamsios sėklų duonos
100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio kardamono
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
Žiupsnelio Sičuano pipirų
Žiupsnelio KOTANYI česnakų miltelių
Žiupsnelio KOTANYI malto kumino
Žiupsnelio KOTANYI gvazdikėlių
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
Žiupsnelio kalendrų sėklų
Žiupsnelio druskos
50 g valgomųjų svogūnėlių
2–3 skiltelių česnako
15 g petražolių
1 stiklinės #HAPPYDAY apelsinų sulčių
2–3 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
5–6 šaukštų KIKKOMAN marinato „Teriyaki“
1 stiklinės #VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“
2 lazdelių cinamono
1 LAPINO PUOTA šviežio ančiuko
1. Džiovintas uogas sumaišykite su per pusę perpjautais džiovintais abrikosais ir kubeliais pjaustyta GARDĖSIS tamsia sėklų duona.
2. ZYLE keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, sudėkite KOTANYI ir kitus prieskonius. Stambius prieskonius prieš tai pasmulkinkite peiliu.
3. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas išsilydys.
4. Išlydytą sviestą, be prieskonių gabalėlių, supilkite į džiovintų vaisių ir duonos mišinį. Prieskonius sudėkite į skardą, kurioje kepsite ančiuką.
5. ZYLE virtuviniu smulkintuvu susmulkinkite svogūnėlį, česnako skilteles ir petražoles.
Įmaišykite į duonos mišinį.
6. Į kepimo skardą supilkite HAPPY DAY apelsinų sultis, sudėkite DEN GAMLE FABRIK
apelsinų džemą, supilkite KIKKOMAN marinatą „Teriyaki“, VORUTA nealkoholinį vaisių ir (ar) uogų vyną „Winterspice“ ir įdėkite cinamono lazdeles. Pasūdykite ir išmaišykite.
7. LAPINO PUOTA šviežią ančiuką nuplikykite, į vidų prikimškite duonos ir vaisių įdaro. Suriškite mėsininko virve.
8. Įdarytą ančiuką dėkite į kepimo skardą ir apibarstykite druska. Pradžioje kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. be karšto oro apipūtimo funkcijos apie 30 min. Tuomet kas
10–15 min., vis apšlakstydami padažu, kepkite dar apie 1,5 val.
Gardžių atradimų.