Vasariniai bulviniai blynai (Receptas)



4 asm.


Vasariniams bulviniams blynams pagaminti reikia:

  • 300 g jaunų bulvių

  • 1 jaunos cukinijos (150–200 g)

  • 1 ryšelio petražolių

  • Kelių šakelių krapų

  • 1 saujos kiškio kopūstų

  • 1 ryšelio laiškinių česnakų

  • 100 g nuspaustų korėjietiškų morkų

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2 kiaušinių

  • 50 g miltų

  • 5–6 cukinijų žiedų

  • Aliejaus (kepimui)

  1. Gerai nuplautas bulves sutarkuokite su lupena, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis (kaip traškučius).

  2. Smulkiai supjaustykite žalumynus, sumaišykite su bulvėmis, korėjietiškomis morkomis ir cukinijomis. Pasūdykite, įberkite šiek tiek pipirų, suberkite maltas kalendras. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

  3. Dėkite tešlą į keptuvę, ant viršaus sudėliokite cukinijų žiedus. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje, nustatę vidutinę kaitrą.

  4. Patiekite su grietine arba kitu mėgstamu pagardu, gausiai apibarstykite laukinėmis žolėmis.


PATARIMAS: taip pat galite šiuos blynus paskaninti rūkytos lašišos ar karštos šoninės gabaliukais.



Skanaus!

naujienlaiškis_vmgonline_alfas ivanauskas