top of page

Vasariniai bulviniai blynai (Receptas)

Bulviniai blynai sezono neturi. Juos galima kepti ir keptuvėje, ir kepsninėje, tiekti ir su spirgučiais, ir su vasaros žalumynais. Juos mėgsta visi, todėl tikrai niekas nesupyks, jeigu vietoje šašlykų pasiūlysite bulvinių blynų pagal šį labai vasarišką receptą.

bulviniai blynai_vasariniai bulviniai blynai_traškūs bulviniai blynai_bulvių patiekalai_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Vasariniams bulviniams blynams pagaminti reikia:

  • 300 g jaunų bulvių

  • 1 jaunos cukinijos (150–200 g)

  • 1 ryšelio petražolių

  • Kelių šakelių krapų

  • 1 saujos kiškio kopūstų

  • 1 ryšelio laiškinių česnakų

  • 100 g nuspaustų korėjietiškų morkų

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2 kiaušinių

  • 50 g miltų

  • 5–6 cukinijų žiedų

  • Aliejaus (kepimui)

  1. Gerai nuplautas bulves sutarkuokite su lupena, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis (kaip traškučius).

  2. Smulkiai supjaustykite žalumynus, sumaišykite su bulvėmis, korėjietiškomis morkomis ir cukinijomis. Pasūdykite, įberkite šiek tiek pipirų, suberkite maltas kalendras. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

  3. Dėkite tešlą į keptuvę, ant viršaus sudėliokite cukinijų žiedus. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje, nustatę vidutinę kaitrą.

  4. Patiekite su grietine arba kitu mėgstamu pagardu, gausiai apibarstykite laukinėmis žolėmis.

PATARIMAS: taip pat galite šiuos blynus paskaninti rūkytos lašišos ar karštos šoninės gabaliukais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page