top of page

VYTINTOS NUGARINĖS TARTARAS (patiks net tiems, kas nevalgo žalios mėsos)

Jeigu nemėgstate žalios, termiškai neapdorotos, mėsos, bet norisi kažko labai tartariško, šis Alfo receptas išpildys jūsų norą ir palepins skonio receptorius. Šaltai rūkytos ir vytintos kiaulienos nugarinės tartaras su artišokais, marinuotais agurkėliais, česnaku ir skrudintų svogūnų majonezo padažu yra išties ryškaus skonio malonumas. 


ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


tartaras_Alfo receptas
VMG nuotr.

 

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia.

 

4 asm.

Gaminimo laikas: apie 20 min.


Vytintos nugarinės tartarui paruošti reikia:

  • 1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus 

  • 4 riekelių GARDĖSIS šviesios duonos „Jorė“

  • 1 skiltelės česnako 

  • 100 g šaltai rūkytos kiaulienos nugarinės 

  • ½ nedidelio mėlynojo svogūno

  • 1 šaukštelio artišokų

  • 3–4 SPILVA marinuotų aštrių agurkėlių

  • 20 g kaparėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 2–3 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & gruzdinti svogūnai“

  • 10 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“

  • Keleto bazilikų lapelių (papuošti)

  • SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Obelų slėnis“ (patiekti)

  1. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus ir apskrudinkite GARDĖSIS šviesios duonos „Jorė“ riekeles. Tada iš abiejų pusių gerai jas įtrinkite česnaku, kad įsigertų malonus aromatas.

  2. Šaltai rūkytą kiaulienos nugarinę sukapokite į mažus gabalėlius ir sudėkite į dubenį.

  3. Mėlynąjį svogūną supjaustykite kubeliais.

  4. Artišokus gerai sukapokite.

  5. SPILVA marinuotus agurkėlius susmulkinkite. 

  6. Suberkite kaparėlius, pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu ir SUSLAVIČIAUS padažu „Majonezas & gruzdinti svogūnai“. Viską gerai išmaišykite.

  7. Tartarą dėkite ant šviesios duonos riekelių.

  8. Užtarkuokite DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“ ir papuoškite bazilikų lapeliais.

  9. Prie šio tartaro puikiai dera SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Obelų slėnis“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos rūšinės arbatos, obuolių ir egzotinių vaisių skonių natos Gardžių atradimų.





Naujausi įrašai

bottom of page