Lengvas, bet sotus patiekalas be mėsos, kuriam neatsispirs ne tik veganiškos virtuvės mėgėjai.
2-3 asm.
Gaminimas 15 min.
Avokadų ir batatų tartarui pagaminti reikia:
2 didelių batatų
2–3 avokadų
1/2 stiklinės saulėje džiovintų pomidorų
kelių šaukštų moliūgų sėklų
1 citrinos sulčių
česnakinių laiškų
druskos, pipirų
1. Batatus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Pakepinkite keptuvėje su žiupsneliu druskos, pipirų ir šlakeliu aliejaus.
2. Nulupkite, smulkiais kubeliais supjaustykite avokadus ir sumaišykite su kapotais česnakiniais laiškais bei šlakeliu citrinos sulčių.
3. Saulėje džiovintus pomidorus sukapokite ir sumaišykite su moliūgų sėklomis.
4. Naudodami formelę arba pasirinkę nedidelius dubenėlius, sluoksniuokite tartarą. Dėkite sluoksnį avokadų, lengvai paspauskite, ant viršaus dėkite sluoksnį kepintų batatų, lengvai paspauskite ir užbaikite saulėje džiovintų pomidorų sluoksniu.
Skanaus!
Kommentarer