top of page

Vokiškos salotos su ridikėliais




4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 500 g mažų bulvyčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio persilado

  • Šlakelio aliejaus

  • 8 riekelių šoninės

  • 8 putpelių kiaušinių

  • 8–12 ridikėlių

  • Žirnelių daigų

Padažui:

  • 1 šaukšto neaštrių garstyčių

  • 1 šaukšto medaus

  • 30 ml citrinų sulčių

  • 60 ml aliejaus

  • Žiupsnelio druskos


  1. Padažui sumaišykite visus produktus.

  2. Apvirkite bulves, po to sudėkite jas į skardelę, pabarstykite druska, persiladu, pašlakstykite aliejumi ir baikite kepti orkaitėje. Dar šiltas sumaišykite su dalimi užpilo.

  3. Šoninę patieskite į kepimo skardą ir pakepkite orkaitėje 5–6 min.

  4. Putpelių kiaušinius išvirkite.

  5. Dėkite į lėkštę bulves, ridikėlius (galite dėti pjaustytus arba ne), šoninę. Pašlakstykite likusiu užpilu, puoškite žirnelių daigais.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page