top of page

VMG valgo: makaronų apkepas

Praėjusią savaitę sužinojus, kad bulvių košės likučiai tikrai nėra virtuvės prakeiksmas, šiandien VMG kulinarė Živilė ir toliau mus stebina maisto likučių panaudojimo būdais. Šį kartą virtus makaronus panaudosime dieviškam apkepui su rikota ir pomidorais!

Jums reikės

apie 400 g virtų makaronų (gražiausiai atrodo spagečiai)

ryšulėlio šviežio baziliko

100 g tarkuoto kietojo sūrio

400 g konservuotų smulkintų pomidorų

250 g rikotos

3 kiaušinių

žiupsnelio džiovintų žolelių

druskos, pipirų

šlakelio aliejaus

Receptas

  1. Kepimo formą patepkite aliejumi.

  2. Sumaišykite visus likusius ingredientus ir sudėkite į kepimo formą.

  3. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, arba kol gražiai apskrus.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page